Cele mai citite
 


De sărbători trebuie să mâncăm echilibrat
luni, 28 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 28 dec /Agerpres/ - Alimentaţia în perioada sărbătorilor trebuie să fie echilibrată, a declarat luni pentru AGERPRES medicul nutriţionist, dr. Corina Zugravu.
''În general, de sărbători oamenii se aşează la masă şi uită că trebuie să consume alimentele în cantităţi ponderate, fără să facă excese. Mesele copioase produc dezechilibre metabolice care fac rău', a explicat dr. Zugravu adăugând că după astfel de mese trebuie să urmeze o zi cu o alimentaţie uşoară, cu legume, fructe, ceaiuri şi mai ales multă mişcare.
Specialista a accentuat asupra faptului că nu trebuie în niciun caz să urmeze zile de înfometare totală pentru că acest lucru duce la dezechilibre ale metabolismului.
'De sărbători, trebuie să fim cumpătaţi şi să mâncăm responsabil fără a face excese care ne pot afecta starea organismului pe termen lung', a subliniat medicul. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentaţia bogată în potasiu poate preveni riscul de ictus (studiu) O alimentaţie bogată în potasiu ajută la prevenirea riscului de infarct cerebral sau ictus, mai ales la femeile care au trecut de menopauză, informează online ziarul ABC, citând concluziile unui studiu publicat de revista "Stroke". Se recomandă, aşadar, consumul de fructe,legume şi de peşte, mai ales...
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
Alimentatia omului sanatos Specialistii ne recomanda sa avem cel putin 3 mese zilnice; dupa unii nutritionisti chiar 4-5 mese zilnice, in care caz alimentele se consuma in cantitati mai reduse la fiecare masa. O alimentatie corecta este una echilibrata, din care nu trebuie sa lipseasca niciuna dintre grupele de alimente.
Alimentaţia bazată pe antioxidanţi asigură starea de bine a organismului Antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidanţii din alimentaţie, arată un studiu furnizat de o firmă importatoare de cafea.
Medicii recomandă moderaţie în alimentaţie de sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă, medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente şi de alcool, dar şi multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Alimentaţia corectă pentru copii Copiii sunt audienţa cea mai importantă când vorbim de alimentaţie, pentru că o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală şi pentru că la această vârstă ei îşi formează şi definesc obiceiurile alimentare pe care le vor urma de-a lungul vieţii.