Cele mai citite
 


Brăila: Creştere alarmantă a cazurilor de TBC
luni, 28 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 28 dec /Agerpres/ - Numărul cazurilor înregistrate la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila cu TBC de la începutul acestui an şi până în prezent este exagerat, potrivit managerului instituţiei, Gabriela Moroianu.
'De la începutul anului şi până în prezent, s-au înregistrat creşteri exagerate de număr de afecţiuni ale bolii TBC. Aici vorbim de cazuri noi, nu de cei care fac parte readmişii. Avem mulţi neasiguraţi, care beneficiază de tratament pentru că sunt cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, dar ne îngrijorează faptul că sunt mulţi tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani', a declarat Gabriela Moroianu.
Managerul Gabriela Moroianu a precizat că anul acesta au fost internaţi 168 de pacienţi cu tuberculoză, din care cinci sunt copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani, şi s-au acordat peste 11.700 de consultaţii, ceea ce înseamnă 65 de cazuri pe zi.
Specialiştii susţin că numărul mare de brăileni bolnavi de tuberculoză se poate explica prin faptul că s-au acumulat lipsurile, pacienţii nu s-au mai hrănit suficient de bine sau au tot amânat să se prezinte la medic, iar starea lor de sănătate s-a agravat de la o zi la alta.
La Dispensarul TBC din structura Spitalului de Pneumoftiziologie din Brăila sunt în evidenţă 391 de bolnavi de tuberculoză, cu aproximativ 100 de persoane mai multe decât cele înregistrate la aceeaşi dată a anului precedent. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Cazuri grave de TBC la persoane venite din Spania şi Italia Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila are în evidenţe peste zece persoane care au contactat bacilul koch pe perioada cât au stat în Spania şi Italia, dezvoltând o formă mai severă a bolii TBC.
Brăila: Şase cazuri noi de infecţie cu HIV şi un nou caz de SIDA Şase noi cazuri de infecţie cu HIV şi unul de SIDA au fost depistate în judeţul Brăila de la începutul anului, potrivit directorului DSP Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Au fost depistate peste 80 de cazuri noi de TBC Peste 80 de cazuri de noi de tuberculoză au fost depistate de la începutul anului în Brăila, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Brăila: Şase cazuri noi de SIDA şi cinci de infecţie cu HIV Şase cazuri noi de SIDA şi cinci de infecţie cu HIV au fost depistate în judeţul Brăila, în primele patru luni ale acestui an, potrivit informaţiilor furnizate marţi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...