Cele mai citite
 


Olanda: Autorităţile sanitare anunţă sfârşitul epidemiei de gripă A(H1N1)
luni, 28 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Haga, 28 dec /Agerpres/ - Autorităţile sanitare din Olanda au anunţat luni sfârşitul epidemiei de gripă A(H1N1) în această ţară, informează AFP.
Numărul cazurilor de gripă nouă semnalate a continuat să scadă săptămâna trecută, ajungând la 4,4 la 10.000 de locuitori, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului olandez pentru sănătate şi mediu /RIVM/, Martijn Sobels. Cifra se situează sub pragul epidemic de 5,1 de îmbolnăviri la 10.000 de locuitori, a explicat oficialul.

La 23 octombrie, autorităţile sanitare anunţau că Olanda se confrunta cu o 'epidemie mică' de gripă pandemică.

Din luna aprilie, 2.156 de persoane contaminate cu virusul A(H1N1) au fost spitalizate în Olanda şi 53, dintre care patru purtătoare ale unei mutaţii a virusului, au decedat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Gripa A(H1N1) a coborât sub pragul epidemic Epidemia de gripă A(H1N1) s-a încheiat în Franţa metropolitană, unde numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic cu febră de peste 39 de grade a trecut de două săptămâni sub pragul epidemic, a anunţat miercuri Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /Inserm/, transmite AFP.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
Gripa porcină a revenit în Mexic: cel puţin 29 de morţi Cel puţin 29 de persoane din cele 1.500 infestate cu virusul A (H1N1) de la începutul acestui an au decedat, relevă un bilanţ reactualizat al autorităţilor sanitare mexicane. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii din această ţară latinoamericană Salomon Chertorivski a spus că autorităţile nu intenţionează...
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
Al doilea caz de deces de gripa A(H1N1) în Republica Moldova Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova, care a fost diagnosticat cu gripă de tipul A(H1N1), a murit în după-amiaza zilei de duminică la Spitalul Clinic Republican (SCR) din Chişinău.