Cele mai citite
 


SUA: Descoperirea unui anticorp care luptă împotriva tumorilor prostatei
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cercetătorii americani au descoperit că un anticorp, injectat la şoareci, combate celulele canceroase ale prostatei, putând să le distrugă chiar într-un stadiu avansat al bolii, potrivit unui studiu publicat luni în Analele Academiei Americane de Ştiinţe (PNAS), transmite AFP.

Cercetători de la Universitatea Pennsylvania au constatat că acest anticorp, numit F77, se fixează în celulele şi ţesuturile canceroase ale prostatei, favorizând distrugerea lor, arată studiul.

Injectat la şoareci, anticorpul F77 s-a fixat în aproape toate cazurile (97%) în ţesuturile în care cancerul prostatei era în stadiul incipient şi în 85% din cazurile în care se instalaseră metastazele. Anticorpul 'a declanşat distrugerea directă a celulelor canceroase ale prostatei, împiedicând astfel creşterea tumorii', afirmă cercetătorii.

În schimb, F77 nu a vizat nici ţesuturile sănătoase, nici pe cele canceroase din alte părţi ale corpului (colon, rinichi, col uterin, pancreas, plămâni, piele sau vezică), au constatat aceiaşi cercetători. El are 'un potenţial promiţător în ceea ce priveşte diagnosticarea şi tratarea cancerului de prostată, mai ales a celor metastatice androgeno-independente', se spune în revista menţionată.

În prezent, rata de supravieţuire la cinci ani a unui bolnav de cancer de prostată metastatică este de doar 34%. Cancerul de prostată este al doilea cancer cel mai răspândit în rândul bărbaţilor, făcând 500.000 de victime pe an în lume, informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Mai mult de o treime din pacienţii cu cancer în metastază continuă să lucreze (studiu) Mai mult de o treime din pacienţii cu cancer în metastază şi-au continuat activitatea, această decizie a lor fiind semnificativ influenţată de gestionarea simptomelor, indiferent de tipul de cancer sau de tratamentul urmat, au constatat oameni de ştiinţă de la Universitatea Wisconsin (SUA).
Cancerul nu este rezultatul hazardului (studiu) Cancerul nu este rezultatul hazardului, avertizează sociologul Annie Thébaud-Mony într-un articol publicat în cotidianul francez Le Monde, în contextul în care în primele zile ale anului 2015 presa a difuzat mesajul potrivit căruia cancerul ar fi în mod esenţial rezultatul întâmplării. Potrivit sociologului...
Cafeina poate preveni cancerul de piele (studiu) Cafeina poate preveni unele forme de cancer de piele, arată un studiu realizat pe şoareci, care explică mecanismul de protecţie la nivel molecular, informează AFP.