Cele mai citite
 


Carnea rezultată de la porcii infestaţi cu trichiella spiralis, confiscată
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii veterinari mehedinţeni au depistat, în perioada sărbătoririi Crăciunului, circa 700 de kilograme carne infestată cu trichinella spiralis, aceasta provenind de la cinci porci sacrificaţi de proprietarii lor din localităţile Balta Verde, Branişte, Dârvari, Halânga şi Vânători.
Reprezentantul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Traian Mariţoiu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că întreaga cantitate de carne la care s-a constatat, în urma analizelor de laborator, cu trichinella spiralis a fost confiscată şi incinerată la crematoriul din comuna Broşteni.

'Nu excludem posibilitatea ca din această carne să se fi consumat înainte de efectuarea examenelor trichinelloscopice. În această situaţie, cu siguranţă, vom avea câteva cazuri grave de îmbolnăvire', a precizat Mariţoiu.

Proprietarii animalelor a căror carne a fost infestată cu respectivul parazit, deosebit de periculos pentru viaţa oamenilor, vor fi despăgubiţi de stat, după realizarea de către medicii veterinari a unor evaluări privind condiţiile în care au crescut şi dacă se constată că nu lipseşte nici un gram din carnea la care s-a identificat trichinella spiralis.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Patru porci bolnavi de trichineloză, depistaţi în ultimele două săptămâni Patru porci bolnavi de trichineloză au fost depistaţi de veterinari în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele două săptămâni, în urma sacrificării, însă din fericire niciunul dintre proprietari nu a apucat să consume carnea înainte de a primi rezultatul analizelor de laborator, potrivit datelor comunicate...
Caraş-Severin: Lot de carne de mici comercializat într-un supermarket din Reşiţa, depistat cu E.coli Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraş-Severin au depistat bacteria E.coli la un lot de carne de mici comercializat într-un supermarket din Reşiţa, respectiv 12 caserole a câte 500 de grame de carne măcinată de vită şi oaie, care însă au fost vândute înainte...
Mehedinţi: Porci sacrificaţi pentru că au fost depistaţi cu trichinella spiralis Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, dr.Adriana Ganea, a declarat marţi pentru AGERPRES că în două localităţi din judeţ s-au înregistrat primele cazuri de infestare a porcilor cu trichinella spiralis.
Consumatorii, sfătuiţi să cumpere carne şi organe de miel însoţite de certificatul de sănătate publică veterinară Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor să cumpere carnea şi organele de miel numai dacă sunt însoţite de un certificat de sănătate publică veterinară şi poartă marca de sănătate, întrucât există pericolul substituirii acestor cărnuri cu cea de...
ANSVSA va demara luni un Plan naţional de control pentru depistarea E-coli în carne şi lapte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat duminică că va demara un Plan Naţional de Control, în data de 16 mai, pentru a determina prevalenţa Escherichia Coli (E.coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală.
Constanţa: Administrator reţinut pentru evaziune; peste o tonă de carne improprie consumului,găsită la magazine ale acestuia Administratorul unei firme din Constanţa a fost reţinut de poliţişti şi va fi prezentat instanţei, joi, cu propunere de arestare preventivă pentru mai multe infracţiuni printre care evaziune fiscală şi înşelăciune, cu un prejudiciu adus bugetului central de peste 200.000 de lei.