Cele mai citite
 


Se presupune existenţa unei forme 'rapid fatale' de gripă H1N1
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit unui studiu care urmează să apară pe 1 ianuarie în Statele Unite, virusul H1N1 ar ucide în diverse moduri. Au fost analizate 21 de cazuri de victime, cu vârste cuprinse între 1 şi 68 de ani, arată marţi publicaţia franceză Nouvelobs.com.
Ar exista o formă 'rapid fatală' a virusului, potrivit unui studiu care va apărea în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Un alt studiu, publicat joi în Statele Unite, arată că persoanele care au murit de H1N1 au contractat o formă 'rapid fatală' a bolii, care a ucis în diverse moduri.

Cercetătorii au studiat 21 de cazuri de pacienţi, morţi în iulie şi august la Sao Paulo (Brazilia). Toate aceste cazuri 'prezentau o formă progresivă şi rapid fatală a bolii'.

Toţi au murit în urma unor severe leziuni la nivelul plămânilor, acestea fiind de trei tipuri diferite, conform studiului, care adaugă că gripa H1N1 'ucide în diverse moduri'. Unii aveau doar leziuni grave ale plămânilor, dar, la alţii, acestea erau asociate cu bronşiolită. Unii dintre decedaţi mai aveau şi 'o tendinţă hemoragică', precizează Thays Mauad, profesor la Universitatea din Sao Paulo, principal autor al studiului.

'Este important să ţinem seama de faptul că pacienţii care au dinainte probleme de sănătate trebuie să fie ţinuţi corect sub observaţie, pentru că ei prezintă un risc mai mare de infectare severă cu H1N1', subliniază ea. Şaisprezece dintre cei 21 de pacienţi studiaţi de echipa de cercetători aveau probleme de sănătate cronice, cum ar fi boli cardiace sau cancere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
Vaccinul antigripal ar putea creşte vulnerabilitatea la H1N1 O echipă de cercetători canadieni a constatat că persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere au fost mai expuse riscului de a contracta virusul H1N1 decât media populaţiei, arată un studiu apărut în revista PLOS Medicine, menţionat de AFP.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
Olimpice: Pe lângă virusul Zika, Brazilia se confruntă şi cu o epidemie de gripă H1N1, cu patru luni înaintea JO 2016 Virusul Zika nu mai este singura problemă de sănătate care dă bătăi de cap autorităţilor din Brazilia, confruntate acum şi cu o epidemie de gripă aviară mai mortală decât în 2015, cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează AFP.
Gripa H1N1 în Republica Cehă: 100 de morţi Două persoane atinse de gripa H1N1 au decedat în această săptămână în Republica Cehă, ceea ce sporeşte bilanţul la 100 de morţi, a anunţat marţi Laboratorul naţional de referinţă pentru această maladie, informează AFP.