Cele mai citite
 


Alba: Scădere considerabilă a cazurilor de afecţiuni respiratorii
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de afecţiuni respiratorii a scăzut cu aproape două treimi în judeţul Alba comparativ cu prima jumătate a lunii decembrie, respectiv de la aproape 3.000 la peste 1.100 în prezent.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Cristina Galoş, la începutul acestei săptămâni erau înregistrate aproape 900 de infecţii ale căilor respiratorii superioare, din care aproape 40 de persoane au necesitat internare. Alte peste 200 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, 72 de bolnavi necesitând spitalizare.

Se constată o scădere semnificativă a cazurilor de 'boli de sezon', faţă de mijlocul lunii decembrie, când au fost înregistrate peste 2.500 de infecţii ale căilor respiratorii superioare, precum şi 473 de cazuri de pneumonie.

În această iarnă nu a fost înregistrat nici un caz de gripă sezonieră, în schimb au fost diagnosticate cu virusul A/H1N1 66 de persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate...
Alba: Fără gripă sezonieră În judeţul Alba nu a fost înregistrat în acest sezon niciun caz de gripă sezonieră, ca de altfel nici în ultimii doi ani, iar numărul afecţiunilor respiratorii se încadrează în limitele prognozate pentru această perioadă.
Olt: Mai multe cazuri de afecţiuni respiratorii decât anul trecut Frecvenţa îmbolnăvirilor din cauza afecţiunilor respiratorii este mai mare în prima jumătate a lunii octombrie anul acesta faţă de perioadă similară a anului trecut, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Alba: Afecţiunile respiratorii, în scădere Monitorizarea afecţiunilor respiratorii la nivelul judeţului Alba în ultima săptămână relevă faptul că numărul afecţiunilor respiratorii a scăzut comparativ cu săptămâna precedentă, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Sibiu: Numărul cazurilor de gripă mai mare decât în iarna trecută Numărul cazurilor de gripă de la începutul acestei ierni până în luna februarie este mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. Într-un comunicat remis vineri, DSP precizează că şapte sibieni au fost diagnosticaţi cu diverse tipuri de gripă...
Alba: Primul caz de gripă sezonieră din ultimii opt ani Primul caz de gripă sezonieră din ultimii opt ani a fost înregistrat în Alba în aceste zile la un bărbat, diagnosticul acestuia fiind confirmat miercuri prin analizele de laborator.