Cele mai citite
 


Mureş: Peste 4.400 de persoane vaccinate împotriva gripei noi
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numai în ultima săptămână peste 1.180 de persoane din judeţul Mureş s-au vaccinat împotriva gripei noi, iar astfel numărul persoanelor vaccinate contra acestui virus a ajuns la 4.444, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator adjunct al DSP Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş.
Potrivit lui Fărcaş, din cele 4.444 de persoane vaccinate 1.944 reprezintă personal sanitar, 512 elevi de liceu, 615 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi 1.373, persoane din alte categorii de risc.

Ovidiu Fărcaş a mai precizat că în aceeaşi săptămână au fost vaccinaţi cu vaccinul de gripă sezonieră 184 de bătrâni din Mureş, în condiţiile în care numărul tuturor persoanelor vaccinate contra gripei de sezon, în judeţ, se ridică la 20.895 de persoane.

Reprezentantul DSP Mureş a mai arătat că, în ultima săptămână, au fost confirmate şase noi cazuri de gripă nouă, ceea ce ridică numărul cazurilor confirmate la nivel de judeţ la 108.

Fărcaş a susţinut că dintre cazurile confirmate de îmbolnăvire cu gripă nouă, 59 sunt femei şi 49 bărbaţi, iar 77 provin din Târgu Mureş, cinci din Sighişoara, iar restul, câte un caz-două, din alte localităţi. Acesta a precizat că 86 de cazuri sunt din mediul urban şi 22 au fost înregistrate în mediul rural.

'În acest sezon, la nivelul judeţului au decedat şi 3 persoane, din cauza unor afecţiuni cronice asociate cu gripa nouă, în urmă cu câteva săptămâni', a spus Fărcaş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 la o grădiniţă din Târgu Mureş Direcţia de Sănătate Publică Mureş a decis, miercuri, suspendarea activităţii Grădiniţei Albiniţa din Târgu Mureş pe o perioadă de 7 zile, ca urmare a apariţiei a patru noi cazuri de gripă nouă.
Mureş: Peste 20 de îmbolnăviri de gripă nouă şi un deces, în ultimele zile Târgu Mureş, 20 ian /Agerpres/ - Un număr de 22 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 a fost confirmat, în ultimele zile, în judeţul Mureş, de la debutul pandemiei înregistrându-se 170 de persoane cu virusul gripei noi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Fărcaş, directorul...
Mureş: Cele opt centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1 au fost închise Târgu Mureş, 27 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a decis închiderea celor opt centre de vaccinare împotriva virusului pandemic ca urmare a adresabilităţii populaţiei extrem de reduse din ultima săptămână.
Numărul cazurilor de gripă nouă a depăşit 6.200 Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 34 cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi două decese.
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Două noi cazuri de gripă nouă confirmate în Timiş Timişoara, 8 feb /Agerpres/ - Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Timiş, unul dintre pacienţi fiind tratat acasă, iar cel de-al doilea, în spital, fiind în stare gravă.