Cele mai citite
 


Mai mult SEX, mai putin STRES
miercuri, 11 februarie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stresul
 

Nu mai este un mit faptul ca sexul ne elibereaza de stres! O viata sexuala sanatoasa si activa te face sa te simti mai in forma si te ajuta sa nu te mai gandesti, cel putin pentru un timp, la problemele pe care le ai.

In acest articol iti prezentam 5 pasi pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a afla cum sa te folosesti de sex pentru a reduce stresul:

1. Efortul fizic depus in timpul actului sexual reduce stresul. Daca simti ca esti stresat, atunci cu siguranta va trebui sa joci rolul partenerului activ intr-o partida de sex si sa depui cat mai mult efort.

 
2. Mangaierile si masajul inaintea unei partide de sex reduc stresul. Studiile au aratat ca masajul este un remediu imbatabil in lupta contra stresului. Mangaierile si jocurile erotice au de asemenea efecte benefice asupra unui adult. Pentru a te relaxa si a scapa de stres, propune-i pentru inceput partenerului/partenerei de sex sa-ti faca un masaj, dupa care ofera-te si tu sa-i faci acelasi lucru.
 
3. Hormonii eliberati in timpul actului sexual reduc stresul. Acestia,in cea mai mare parte endorfine, produc o stare de bine si au rol relaxant, linistitor asupra organismului, stare care se mentine si dupa terminarea partidei de sex.
 
 
4. Intimitatea creata intre parteneri inainte, in timpul si dupa actul sexual reduce stresul. Suportul emotional pe care ti-l ofera partenerul/partenera de sex este cea mai buna cale de a-ti spori increderea in propria persoana si de a scapa de stres.
 
5. Tine minte ca, pentru a avea o viata sexuala sanatoasa, ai nevoie in primul rand de o relatie sanatoasa.Atunci cand iti schimbi des partenerul/partenera de sex, capeti experienta sexuala. Atunci cand ai o relatie sanatoasa si de lunga durata, aceasta iti va aduce toate beneficiile sexului fara stres.
Notare
Comentarii
de Gigi
Cu cine as putea avea parte de mai putin stress?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Scapa de stres si apatie cu Magnozen Starea de bine este o nevoie continua a omului modern, perturbat de un stil de viata solicitant. Statul prelungit la birou, lipsa timpului pentru activitati de relaxare sau exercitii fizice duc cu timpul la hiper-emotivitate, episoade de irascibilitate, insomnie sau chiar stari de depresie...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Tratamentele de schimbare de sex pentru copii şi adolescenţi - o problemă în creştere Un număr mic dar în creştere de adolescenţi, şi chiar de copii în faza de preadolescenţă, care cred despre ei că s-au născut cu un alt sex decât cel conştientizat la nivel psihologic, primesc sprijinul părinţilor care îi duc la doctor pentru tratamente de schimbare de sex, conform unui material publicat...
Sexsomnia – Dormi si… faci sex Sexsomnia este o tulburare de somn, ce afecteaza in principal barbatii si care ii face pe cei afectati sa comita acte sexuale in timpul somnului, fara ca la trezire sa isi mai aminteasca ceva.
Stres şi anxietate: Efectele benefice ale meditaţiei transcendentale (studiu) La pacienţii cu grad înalt de anxietate şi stres, meditaţia transcendentală pare să aibă efecte benefice, potrivit unui studiu citat de site-ul http://www.passionsante.be.
Femeile în posturi de conducere sunt mai expuse la depresie (studiu) Femeile care deţin posturi de răspundere sunt mai expuse să facă depresie decât omologii lor de sex masculin şi decât femeile fără astfel de responsabilităţi, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Texas publicat în Journal of Health and Social Behavior, citat de AFP.