Cele mai citite
 


Botoşani: Îmbolnăviri cu gripă nouă la penitenciar
marţi, 29 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 29 dec /Agerpres/ - Doi deţinuţi şi un gardian de la Penitenciarul Botoşani au contractat virusul AH1N1, iar alte zece sunt suspectate de îmbolnăvire cu noua formă de gripă, a anunţat, marţi, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Potrivit acesteia, în primele trei cazuri există deja confirmarea de laborator, iar în celelalte zece boala a fost confirmată în context clinic şi epidemiologic.
'Cei care au fost confirmaţi clinic cu gripă nouă sunt colegi de cameră cu cei doi deţinuţi. Aceştia, timp de şapte zile, au prezentat aceeaşi simptomatologie ca şi colegii lor', a declarat Ecaterina Chihaia.
Cei doi deţinuţi au fost internaţi pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean 'Mavromati', fiind păziţi de gardieni.
De asemenea, autorităţile sanitare locale au dispus instituirea măsurii de carantină în dormitoarele celor doi deţinuţi, dar şi vaccinarea întregului personal al închisorii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Primele şase cazuri de gripă nouă, confirmate Primele şase cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate, miercuri seară, la Botoşani. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie, este vorba de trei adulţi şi trei elevi - doi de 14 ani şi unul de 18 - pentru care Institutul 'Cantacuzino'...
Botoşani: Două decese cu suspiciuni de gripă nouă Două persoane din judeţul Botoşani au decedat, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de gripă nouă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Botoşani: O femeie însărcinată, printre bolnavii de gripă nouă O femeie însărcinată din satul Cucuretini, comuna Durneşti, din judeţul Botoşani a fost diagnosticată ca fiind bolnavă cu noua formă de gripă. Boala femeii a fost confirmată, joi, de Institutul Cantacuzino, ea aflându-se pe lista celor patru persoane care au contactat virusul AH1N1.
MS: 31 de cazuri de gripă AH1N1 şi 2 decese, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - Încă 31 de cazuri de gripă nouă şi două decese cauzate de virusul AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Botoşani: Gripa nouă afectează bugetul Spitalului Judeţean 'Mavromati' Datoriile Spitalului Judeţean 'Mavromati' din Botoşani au crescut, în utlima lună, cu cel puţin 500.000 de lei, după apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu noua formă de gripă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul unităţii, medicul Cornel Enache.
Brăila: Gripă nouă la doi copii Doi copii din municipiul Brăila, un băieţel de doi ani şi o fetiţă de cinci ani au contractat virusul AH1N1, ambii fiind izolaţi la domiciliu, unde li se administrează tratament antiviral.