Cele mai citite
 


Harghita: Donaţie a Consiliului Judeţean făcută Crucii Roşii
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Harghita a primit marţi o donaţie din partea Consiliului Judeţean constând în materiale care urmează să fie folosite în cadrul Clubului Generaţiilor.
Donaţia, în valoare de 3.400 de lei, a fost înmânată personal de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.
Cei 40 de membri ai Clubului Generaţiilor - pensionari, tineri sau copii - au primit materiale textile din care urmează să confecţioneze costume de scenă pentru corul clubului şi rochii de păpuşi pentru cei mici.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, a primit şi el în dar un goblen făcut de pensionarele care vin la Clubul Generaţiilor. El a declarat că este extrem de important că există un loc unde nepoţii vin însoţiţi de bunicii lor şi desfăşoară diverse activităţi, învaţă să comunice şi să relaţioneze.
La rândul său, preşedintele Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva, a afirmat că ideea înfiinţării Clubului Generaţiilor a aparţinut persoanelor vârstnice care nu aveau unde să meargă şi să se relaxeze alături de nepoţi.
În ultimii doi ani, de când s-a înfiinţat Clubul Generaţiilor, au avut loc zeci de activităţi, de la învăţarea metodelor de acordare a primului ajutor până la confecţionarea de podoabe de pom, la Crăciun, sau încondeierea ouălor, la Paşti, precum şi organizarea de drumeţii şi excursii.
Este pentru prima dată când Consiliul Judeţean Harghita acordă un ajutor Crucii Roşii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Crucea Roşie oferă o masă festivă de Crăciun pentru 350 de bătrâni din zonele izolate Aproximativ 350 de vârstnici, majoritatea singuri, din satele izolate ale judeţului Harghita, vor beneficia, de mese festive oferite de Crucea Roşie Harghita.
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.
Harghita: Zeci de acţiuni organizate de Crucea Roşie în localităţile judeţului Miercurea Ciuc, 8 mai/Agerpres/- Zeci de acţiuni menite să marcheze Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt organizate, marţi, în mai multe localităţi harghitene, acolo unde această organizaţie are filiale.
Crucea Roşie Română a lansat programul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici" Crucea Roşie Română a lansat, în cadrul Galei 135 de ani de umanitate, proiectul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici", informează un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
Harghita: Crucea Roşie închiriază Moşi Nicolae, în scopuri caritabile Crucea Roşie Harghita va 'închiria' Moşi Nicolae familiilor care doresc să le facă o surpriză celor mici, iar banii obţinuţi vor fi folosiţi în scopuri caritabile.
Harghita: Crucea Roşie derulează proiecte de prim ajutor pentru voluntari de toate vârstele Miercurea Ciuc, 21 sep/Agerpres/- Filiala Harghita a Crucii Roşii Române derulează proiecte de prim ajutor care se adresează tuturor categoriilor de voluntari, indiferent de vârstă.