Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 4.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei A/H1N1
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 4.484 de persoane din judeţul Călăraşi au fost vaccinate împotriva gripei cu virus pandemic A/H1N1, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Călăraşi 11.200 de doze de vaccin Cantgrip pentru vaccinarea personalului din subordinea MAI, a cadrelor medicale, elevilor peste 16 ani şi studenţilor.
'Numai în săptămâna 21 - 27 decembrie a.c. au fost vaccinate 972 de persoane, ceea ce reprezintă un număr destul de bun, luând în considerare faptul că este perioada sărbătorilor de iarnă', a precizat Camelia Truică.
Potrivit acesteia, la niciunul dintre cei vaccinaţi nu s-au înregistrat reacţii adverse severe.
Pe perioada vacanţei, elevii peste 16 ani şi studenţii se pot vaccina la medicul de familie unde este fiecare înscris, vaccinarea fiind singura măsură eficientă de intervenţie în transmiterea virusului pandemic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 600 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei A/H1N1 Un număr de 646 de persoane au fost vaccinate cu vaccin Cantgrip cu tulpină pandemică, a declarat marţi pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Peste 1.600 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei noi Călăraşi, 17 dec /Agerpres/ - Un număr de 1.614 persoane au fost vaccinate în cele două săptămâni de campanie împotriva gripei cu virus pandemic A/H1N1, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog, Camelia Truică.
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Mehedinţi: Mii de doze de vaccin contra A/H1N1, expirate Drobeta Turnu Severin, 14 oct /Agerpres/ - Peste 2.000 de doze de vaccin Cantgrip utilizat contra virusului A/H1N1 (gripa porcină), aflate în stoc în cabinetele medicilor de familie din judeţul Mehedinţi, au termenul de valabilitate expirat din luna septembrie.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.