Cele mai citite
 


Retrospectiva anului 2009: Spitalele din administraţia primăriei au beneficiat de o finanţare mai bună
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele aflate în administraţia primăriei au reuşit să facă faţă şi să aibă o finanţare decentă pe parcursul anului, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Marius Savu, directorul Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Bucuresti.
El a precizat că preluarea a 15-20% din cheltuielile curente a permis utilizarea banilor economisiţi pentru bugetul pentru medicamente şi consumabile. Acest lucru a fost foarte bine venit într-o perioadă în care finanţarea nu a fost ca în anii trecuţi.
'Am reuşit să aducem la zi platourile tehnice ale unor spitale, cum este cazul Spitalului Foişor - care avea un aparat de radiologie din 1964, al Spitalului Malaxa - care a primit un computer tomograf, şi al Spitalulului 'Carol Davila' - care a fost dotat cu un microscop electronic pentru diagnostic histopatologic, un astfel de aparat nemaiavând decât Spitalul 'Babeş' şi Spitalul Militar Central, a menţionat dr.Marius Savu.
El a adăugat că au mai fost făcute îmbunătăţiri din punct de vedere tehnic la blocul operator de la Spitalul de Chirugie oro-maxilo-facială, ca şi la celelalte spitale aflate în subordinea primăriei.
În opinia sa, autorităţile locale pot să ajute spitalele mai mici, întrucât Ministerul Sănătăţii face cât poate şi s-a focalizat pe spitalele de urgenţă şi institutele mari.
În martie 2009, 18 spitale bucureştene - Spitalul Clinic 'Sf. Maria', Spitalul Clinic de Obstetrică Filantropia, Spitalul 'Prof. Dr. Dan Theodorescu', Spitalul 'Dr. Carol Davila', Spitalul Colentina, Spitalul 'Dr. I. Cantacuzino', Spitalul de Ortopedie Foişor, Centrul 'Dr. Ion Stoian', Spitalul 'Sf. Ştefan', Spitalul Caritas, Spitalul 'N. Malaxa', Spitalul de Copii 'Dr. Victor Gomoiu', Spitalul 'Dr. Victor Babeş', Spitalul 'Colţea', Spitalul de Geriatrie 'Sf. Luca', Spitalul 'Prof. Dr. Scarlat Longhin', Spitalul 'Prof. Dr. Th. Burghele', Spitalul 'Prof. Dr. Panait Sârbu' - au trecut în subordinea primăriei, odată cu aprobarea bugetului de către Consiliul primăriei pentru aceste spitale.
Spitalele aflate în subordinea municipalităţii dispun de 5.000 de paturi, adică 25% din paturile de spital din Bucureşti se află acum în spitalele coordonate de municipalitate, a precizat dr. Marius Savu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Bacău: A fost inaugurat noul computer tomograf al Spitalului judeţean de urgenţă Un computer tomograf a fost pus în funcţiune, miercuri seara, la Spitalului Judeţean de Urgenţă/SJU/ Bacău.
Suceava: Spitalul judeţean achiziţionează un computer tomograf de ultimă generaţie, cu finanţare de la MS şi CJ Spitalul Judeţean Suceava va achiziţiona un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu 1,6 milioane de lei printr-o licitaţie electronică, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Suceava: Spitalul Judeţean va fi dotat cu un computer tomograf de ultimă generaţie Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava va fi dotat din toamna acestui an cu un computer tomograf de ultimă generaţie, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Cluj: Directorul Spitalului Militar de Urgenţă: Medicul militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite (interviu) Directorul general al Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca, comandant doctor Doina Baltaru, spune că un medic militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite - demnitate, onoare şi spirit de sacrificiu, fiind obişnuit, prin educaţie, să respecte regulile, ierarhia...
Sibiu: SCJU va fi dotat cu un RMN, un angiograf şi un computer tomograf noi Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), va putea fi dotat de anul viitor cu aparatură nouă în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene, fiind vorba de un RMN, un angiograf şi un computer tomograf, conform unui comunicat remis marţi, AGERPRES...