Cele mai citite
 


Acţiune umanitară pentru copiii internaţi la Spitalul Fundeni
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia 'Comunitatea Mea' a venit, marţi, la Institutul Clinic Fundeni la Clinica de Pediatrie şi Transplant Medular cu daruri pentru copiii aflaţi în spital.
Reprezentanţii asociaţiei au ales să vină în acest departament pentru că au colaborat cu medicii clinicii, aducând mai mulţi copii bolnavi de leucemie din ţară care altfel nu ar fi avut nicio şansă. Ei au apreciat dăruirea corpului medical pentru micuţii pacienţi.
Copiii au primit pacheţele cu fructe, dulciuri, veselă, iar bebeluşii au primit în plus şi halate de baie şi hăinuţe.
Un grup de copii de la sectorul 6 condus de Gabriela Saiciuc, îmbrăcaţi în crăciuniţe au susţinut un spectacol de colinde pentru micuţii pacienţi. Trei clovni au mers în saloanele unde au rămas copiii care nu se puteau deplasa şi le-au oferit daruri, printre ei fiind prezentă şi Albă ca Zăpada.
Copiii au beneficiat de un spectacol cu momente hazlii, cântece şi jocuri, toate pentru a le mai descreţi frunţile în această perioadă a sărbătorilor când, din păcate, ei nu au putut să părăsească spitalul.
Prof. dr. Constantin Arion, şeful clinicii, a apreciat donaţia făcută şi a menţionat că pe lângă pacheţele primite de copii, clinica va mai beneficia şi de patru frigidere.
'Anul acesta am primit mai multe donaţii care ne sunt benefice. Orice donaţia este foarte utilă pentru că tratamentele oncologice sunt scumpe şi orice ajutor vine în sprijinul pacienţilor', a subliniat prof. Arion.
El a amintit că din partea unor părinţi clinica a primit aparte pentru sterilizat aerul şi încăperile în care stau copiii.
Din partea unor societăţi bancare clinica a primit paturi, saltele, iar 'Fundaţia Mame' a susţinut un spectacol ale căror sume obţinute au fost dirijate către spital pentru a achiziţiona un ecograf pentru diagnostic.
Clinica a mai primit ajutoare şi din partea unei fundaţii din Franţa 'care intenţionează să facă saloane pentru copii', a precizat prof. Arion.
Fundaţia 'Jose Carreras' şi-a prelungit programul desfăşurat la Clinica de Pediatrie şi Transplant Medular Fundeni, a adăugat şeful clinicii, menţionând că un ajutor substanţial a fost primit cu sprijinul fundaţiei 'Carreras' din partea prof. Holler Ernst, unul dintre cei mai reputaţi specialişti în oncopediatrie care a făcut cel puţin două deplasări la spital şi a participat la pregătirea specialiştilor în domeniul hematologiei pentru transplant medular.
Prof. Holler a acordat şi consult medical prin teleconferinţă pentru situaţii mai complicate. De asemenea, un număr de bolnavi a fost primit la clinica sa din Germania, a reliefat şeful clinicii.
Fundaţia 'Jose Carreras' a contribuit şi cu două aparate pentru separarea celulelor stem în vederea recoltării transplantului şi, de asemenea, a permis efectuarea unor investigaţii speciale.
Prof. dr. Constantin Arion a spus că din păcate, în ultimii doi, trei ani, se pare că există o incidenţă mai mare de leucemie la copii fără să se identifice cauza.
Între personalităţile care susţin clinica se află şi prof. Giorgio Dini din Genova care a venit de mai multe ori la Clinica de la Fundeni şi, de asemenea, a primit specialişti în Italia pentru pregătire.
'Fiul prof. Dini este student la medicină şi vine în fiecare an în România să ajute copiii din orfelinate', a mai spus prof. Arion.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O asociaţie umanitară din Franţa a donat unor spitale paturi şi medicamente în valoare de 65.000 de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul CFR din Timişoara au primit, miercuri, donaţii constând în medicamente, materiale sanitare şi alte echipamente medicale de la Asociaţia umanitară "Medecine, Aide et Presence" din Franţa.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Campanie: Echipamentele pentru încălzirea pungilor de sânge au ajuns la Institutul Clinic Fundeni Echipamentele medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge şi dezgheţarea plasmei, donate în cadrul campaniei "Cursa vieţii trebuie să continue", au ajuns joi la Institutul Clinic Fundeni.
Comunicat de presă - Institutul Clinic Fundeni Institutul Clinic Fundeni anunţă cu regret marea pierdere a distinsului nostru coleg Prof. Dr. MIHAI VOICULESCU, medic primar medicină internă şi nefrologie Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Medicină Internă şi Nefrologie, profesor de medicină internă şi nefrologie la UMF Carol Davila, Bucureşti...
PREMIERĂ la Institutul Clinic Fundeni: Prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat - Sistemul de sănătate din România se aliniază la standardele internaționale în domeniul transplantului medular Joi, 3 mai în cadrul Institutul Clinic Fundeni – cea mai mare instituție medicală din țara noastră – va fi lansată prima bancă de celule stem hematopoietice înființată într-un spital de stat din România.
Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România va fi realizat în ţara noastră.