Cele mai citite
 


Şefa OMS recunoaşte că încă nu s-a vaccinat împotriva gripei porcine
miercuri, 30 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directoarea generală Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, care coordonează acţiunea mondială împotriva pandemiei de gripă H1N1, a recunoscut marţi că încă nu s-a vaccinat împotriva virusului, relatează AFP.
'Am cerut serviciului meu medical să se informeze asupra locului în care m-aş putea vaccina', a declarat şefa OMS, răspunzând unei întrebări venite din partea unui ziarist.

Dr. Margaret Chan a precizat că abia s-a întors din concediu, iar 'mulţi membri ai personalului' OMS s-au vaccinat în centre din Elveţia.

Mai multe state occidentale au declanşat campanii de vaccinare de două luni, însă numărul voluntarilor a fost adesea mai scăzut decât era prevăzut, ceea ce a dus la apariţia unui important surplus de vaccinuri.

Germania a anunţat astfel la începutul lui decembrie că doreşte să-şi revândă surplusul de vaccinuri altor ţări, în timp ce Elveţia a decis să-şi doneze jumătate din stocurile sale ţărilor în curs de dezvoltare şi să vândă restul statelor care mai au încă nevoie de loturi de vaccinuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
OMS ar putea declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1 (surse) Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) intenţionează să se reunească marţi pentru a analiza datele disponibile în prezent şi pentru a declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1, informează Bloomberg News, citând două persoane care deţin informaţii credibile despre subiect.
OMS: Experţii evaluează gestionarea pandemiei de gripă H1N1 O comisie de experţi examinează începând de luni, la sediul din Geneva al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, modul în care a fost gestionată pandemia de gripă H1N1, informează AFP.
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
H1N1: Directorul general al OMS salută primele rezultate ale anchetei Geneva, 28 mar /Agerpres/ - Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a salutat luni primele rezultate prezentate de Comitetul de evaluare privind gestionarea gripei H1N1, care exonerează, în opinia sa, OMS de acuzaţiile de înţelegere secretă cu companiile farmaceutice...
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.