Cele mai citite
 


Sălaj: Spitalul Judeţean în carantină din cauza gripei noi
joi, 31 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Amploarea pe care a luat-o la nivel naţional gripa nouă dar şi numărul redus de persoane din Sălaj care s-au vaccinat împotriva acestui tip de gripă a determinat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău să impună stare de carantină în cea mai mare unitate spatalicească din judeţ.
'Având în vedere faptul că numărul de cazuri de gripă nouă este în creştere, iar pâna în momentul de faţă un număr redus de persoane s-au vaccinat contra acestui tip de gripă, precum şi faptul că numărul aparţinătorilor ce intră în spital se menţine în continuare ridicat, dorim să atragem atenţia populaţiei asupra necesitătii respectării măsurilor privind restricţionarea accesului în spital', se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Carantina presupune, printre altele, interzicerea accesului copiilor, ca vizitatori, în secţiile de nou-născuţi şi maternitate.

De asemenea, în cazul în care pacientul internat are nevoie de anumite lucruri strict necesare infirmiera va prelua produsele la poarta principală de la aparţinători şi le va înmâna pacienţilor respectivi.

Pentru cazurile care necesită supraveghere permanentă se eliberează aparţinătorilor de către medicul curant permise de intrare. Aceste permise vor fi vizate de către medicul şef de secţie, fiind obligatorie aprobarea lor de către directorul medical sau directorul de îngrijiri.

Consultaţiile medicale ale pacienţilor neinternaţi pe secţii sunt interzise în secţiile spitalului, aceste consultaţii realizându-se doar în cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului de Specialitate integrat al spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Primul caz de gripă nouă în judeţ Primul caz de gripă nouă a fost confirmat în judeţ în cursul zilei de joi, bolnavul fiind un tânăr, elev la o şcoală postliceală.
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: Carantină la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Zalău Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a limitat, începând de miercuri, accesul vizitatorilor pentru secţia de boli infecţioase, măsura fiind luată după ce în judeţ s-au înmulţit afecţiunile respiratorii şi au apărut patru cazuri de gripă, unul dintre ele soldat cu deces.
Sălaj: Sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău Un sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, realizat în urma unei investiţii de peste 700.000 lei a unei companii locale, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, a fost inaugurat miercuri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a a finanţatorilor