Cele mai citite
 


Medicamente noi împotriva bolilor respiratorii
joi, 31 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul de Pneumologie 'Marius Nasta' din Bucureşti a încheiat în anul 2009 un parteneriat strategic cu compania ASCENT Clinical Research Solutions, pentru crearea unui centru de cercetare clinică exploratorie în domeniul bolilor respiratorii.
'Am decis realizarea acestui parteneriat, întrucât dorim ca Institutul de Pneumologie 'Marius Nasta' să se reafirme ca cel mai important centru de cercetare pentru bolile respiratorii din România', a declarat dr. Adrian Mocanu, managerul Institutului.

Noul centru de cercetare clinică exploratorie realizează studii în domeniul cercetării clinice exploratorii pentru companii farmaceutice internaţionale din Europa de Vest şi S.U.A.

În prezent, în cadrul Institutului de Pneumologie 'Marius Nasta' din Bucureşti această colaborare face posibilă cercetarea exploratorie pentru prima dată în România a unor medicamente de ultimă generaţie la pacienţi cu boli respiratorii.

Studiile terapeutice exploratorii cu pacienţi-voluntari sunt relativ noi în România, precum şi în alte ţări din Europa de Est. Acest tip de cercetare clinică (în special de fază Ib şi IIa), întrucât este mai apropiată de cercetarea fundamentală, implică adesea ca unităţile de cercetare clinică desemnate să deţină experienţă în farmacologia clinică (similar studiilor de Fază I cu voluntari sănătoşi).

S.U.A. şi ţările din Europa de Vest, care sunt, de asemenea, inovatorii clasici ai noii medicini şi noilor terapii, cu o îndelungată tradiţie în farmacologia şi cercetarea clinică, reprezintă principalele locuri pentru efectuarea acestor studii.

Institutul de Pneumologie 'Marius Nasta' are o îndelungată experienţă în cercetarea în domeniul bolilor respiratorii.

ASCENT a adus în România echipament de farmacologie clinică de ultimă generaţie pentru a face posibilă cercetarea clinică exploratorie şi a organizat programe de training pentru o echipă medicală atent selecţionată de la Institutul de Pneumologie 'Marius Nasta', pentru a permite efectuarea în condiţii medicale optime a activităţilor de cercetare clinică exploratorie.

Ministerul Sănătăţii din România a acordat firmei ASCENT licenţa de fază I, necesară în vederea efectuării de studii de farmacologie clinică în cadrul Institutului de Pneumologie 'Marius Nasta'.

Obiectivul acestui nou centru de cercetare exploratorie este de a extinde activitatea de studiu a Institutului de Pneumologie 'Marius Nasta' în domeniul cercetării clinice farmacologice şi de a extinde în România operaţiunile ASCENT de cercetare clinică.

România, pregăteşte un număr mare de studenţi, rezidenţi, specialişti în domeniul bolilor respiratorii.

ASCENT Clinical Research Solutions este un grup privat pentru cercetare clinică cu sediul în Germania, specializat în activităţi de dezvoltare clinică exploratorie a medicamentelor la diferite categorii de pacienţi.

ASCENT colaborează cu universităţi şi institute de cercetare de prim rang din Heidelberg (Germania), Moscova (Federaţia Rusă) şi Bucureşti (România) pentru a permite realizarea la cel mai înalt standard de calitate a proiectelor de dezvoltare a medicamentelor în stadiu preliminar în numeroase domenii terapeutice.

În industria farmaceutică, ASCENT se bucură de o solidă reputaţie la nivel internaţional pentru calitatea activităţii sale şi pentru acurateţea datelor clinice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Situaţia pacienţilor cu boli respiratorii, analizată de cercetători într-o sesiune ştiinţifică la Institutul 'Marius Nasta' Societatea Română de Pneumologie va organiza în 11 aprilie cea de-a 46-a Sesiune ştiinţifică a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", principalul obiectiv al manifestării fiind comunicarea şi promovarea rezultatelor activităţii clinice şi de cercetare ale corpului medical şi academic din institut...
Centru de cercetare pentru diagnosticarea cancerului pulmonar la Institutul 'Marius Nasta' Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a finalizat centrul de cercetare pentru diagnosticarea cancerului pulmonar, astfel încât perioada de timp necesară diagnosticării acestei afecţiuni s-a redus la maximum trei săptămâni, faţă de circa şase luni anterior, conform algoritmilor şi metodelor pe...
Mureş: Creştere cu 160% a cazurilor de boli respiratorii grave provocate de fumat, în ultimii 20 de ani Medicul şef al Secţiei de Pneumologie din Spitalul Clinic Judeţean Mureş, prof. dr. Gabriela Jimborean, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că lunar în clinică sunt înregistrate 50 de cazuri noi de cancer bronhopulmonar şi că în ultimii 20 de ani s-a înregistrat o creştere cu 160% a bolilor...
Franz Zinsberger: Dorim să asigurăm accesul pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Accesul pacienţilor români la cele mai noi medicamente constituie unul dintre scopurile noastre, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Franz Zinsberger, directorul general al uneia dintre primele companii farmaceutice internaţionale care şi-au deschis birouri...