Cele mai citite
 


Încă un deces cauzat de gripa nouă
joi, 31 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou deces cauzat de gripa nouă a fost înregistrat, în ultimele 24 de ore, la un pacient cu obezitate, bilanţul victimelor virusului A/H1N1 ridicându-se la 53, în România.
În acelaşi interval, alte 58 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost înregistrate în mai multe judeţe din ţară. În România 5.626 de persoane au fost depistate cu această formă de gripă.

Din cele 58 de cazuri de gripă nouă, cele mai multe fost înregistrate în Buzău (13), Timiş (10), Mureş (şapte), Bucureşti (şase), Braşov (şase). Au mai fost înregistrate trei cazuri în Prahove, câte două cazuri în Dâmboviţa şi Ialomiţa şi câte un caz în Argeş, Bacău, Constanţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Olt şi Sibiu.

Programul naţional de combatere a pandemiei cu noul virus gripal pandemic, în derulare, în prezent, a fost elaborat în 2006 pe platforma pregătirii pentru pandemie cu H5N1 şi aprobat şi finanţat de Banca Mondială. Elementul de bază din cadrul acestui program e reprezentat de formarea de module de terapie intensivă în cadrul centrelor regionale de boli infecţioase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alte 56 de cazuri de gripă nouă şi trei decese înregistrate în România Încă 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi trei decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
MS: Alte 81 cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi un nou deces Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 81 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic.
MS: Alte 165 de cazuri cu gripă nouă În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor înregistrate ajungând la 2.830, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: 3 noi decese şi 52 de cazuri de gripă nouă Ministerul Sănătăţii a anunţat, duminică, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate trei noi decese şi au fost confirmate alte 52 cazuri de gripă cu virus A/H1N1.