Cele mai citite
 


Italia: gripa H1N1 a făcut aproape 200 de morţi până la 27 decembrie
vineri, 1 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 1 ian /Agerpres/ - O legătură a fost stabilită cu virusul H1N1 pentru 193 de decese înregistrate în Italia la data de 27 decembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii, subliniind slaba mortalitate datorată acestei gripe ce a atins aproape 4 milioane de persoane de la jumătatea lunii octombrie.
Potrivit unui comunicat al ministerului, citat de AFP, au fost înregistrate 73.000 de noi cazuri de gripă H1N1 în săptămâna de la 21 la 27 decembrie, ridicând la 3.967.000 numărul de persoane atinse într-un moment sau altul.

'Totalul de victime /decese/ corelat cu noua gripă H1N1 era la 27 decembrie de 193 de persoane', a adăugat ministerul, precizând că recensământul a început la 19 octombrie.

Aceasta reprezintă o rată a mortalităţii de 0,0048 la sută, deci un nivel foarte scăzut.

Ministerul a subliniat că persoanele care vin la urgenţă sunt mai puţin numeroase decât înainte, dar spitalizarea a crescut puţin pentru dificultăţi respiratorii cu 446 de cazuri la data de 30 decembrie.

Ministerul a indicat că au fost administrate peste 800.000 de prime doze de vaccin contra gripei şi cu puţin peste 26.000 din dozele următoare. În total, peste 10 milioane de doze de vaccin au fost distribuite în întreaga ţară.

Miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a indicat că virusul noii gripe H1N1, semnalat pentru prima oară în Mexic în martie, a ucis peste 12.220 de persoane în lume în 2009. AGERPRES/ (Sorin Calciu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
Afganistan: opt cazuri mortale de gripă H1N1 Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1 în ultimele zece zile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.
Turcia: Şase noi decese de gripă H1N1 Ministerul Sănătăţii din Turcia au anunţat miercuri şase noi decese legate de virusul H1N1, printre victime aflându-se şi trei copii, transmite AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Gripa H1N1 în Republica Cehă: 100 de morţi Două persoane atinse de gripa H1N1 au decedat în această săptămână în Republica Cehă, ceea ce sporeşte bilanţul la 100 de morţi, a anunţat marţi Laboratorul naţional de referinţă pentru această maladie, informează AFP.