Cele mai citite
 


Gripa nouă rămâne o provocare pentru 2010
vineri, 1 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 ian /Agerpres/ - Virusul gripal A/H1N1, depistat prima dată în Mexic, în luna martie, a provocat în lume, în 2009, peste 12.220 de decese, în România din cele 5.680 persoane confirmate cu gripă nouă, 58 au murit.
Potrivit unui bilanţ publicat în 2009 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în fiecare săptămână, la nivel mondial, s-au înregistrat cel puţin 704 decese.
Continentul nord-american şi, în special, Statele Unite şi Canada au fost până acum cel mai greu lovite de gripa pandemică, cu cel puţin 6.670 de victime, chiar dacă virusul A/H1N1 este mai activ în prezent în Europa Centrală şi de Est, conform statisticilor OMS.
România, expusă şi ea riscului gripei pandemice, are avantajul producerii vaccinului, iar statul s-a implicat în vaccinarea gratuită, spre deosebire de alte state unde vaccinarea nu este finanţată în totalitate, pentru toate categoriile de bolnavi, a spus, recent, nou instalatul ministru al sănătăţii, Attila Cseke.
Cu toate acestea, până în prezent doar 1.300 de doze de vaccin au fost utilizate în România, iar explicaţia oferită de titularul portofoliului de la Sănătate pentru numărul redus de vaccinări este lipsa unei informări în rândul populaţiei.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, membru în Comitetul de Coordonare pentru gripa nouă din cadrul MS, a evidenţiat necesitatea vaccinării. El a precizat că pentru un pacient tratat de gripă nouă, care ajunge pe ventilator, sunt cheltuiţi până la 2.000 de euro.
De asemenea, prof. dr. Adrian Streinu-Streinu a adăugat că nu toţi pacienţii decedaţi în ultima perioadă de gripă nouă în România aveau comorbidităţi, fiind persoane fără alte afecţiuni, ceea ce arată că populaţia trebuie să înţeleagă necesitatea vaccinării. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Vaccinarea a fost extinsă la persoanele peste 16 ani Ministerul Sănătăţii a extins, începând de luni, campania de vaccinare a populaţiei împotriva virusului A/H1N1, a anunţat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, marţi, într-o conferinţă de presă.
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 141 Numărul total al cazurilor de gripă nouă în judeţul Arad a ajuns la 141, în ultima săptămână fiind confirmate încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, ambele în municipiul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/ Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.
Franţa, singura ţară din Europa Occidentală în care gripa nouă progresează (OMS) Gripa nouă a atins apogeul sau este în scădere în Europa occidentală, 'cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să progreseze', a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.
Constanţa: Şapte cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore Alte şapte cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 48, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).