Cele mai citite
 


Virusul gripei noi, responsabil de 648 de decese în China până la 31 decembrie
sâmbătă, 2 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Beijing, 2 ian /Agerpres/ - În China au fost înregistrate 648 de cazuri de deces în urma infectării cu virusul gripei A/H1N1 până la 31 decembrie 2009, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii citat de Xinhua.
Potrivit Ministerului, până la sfârşitul anului trecut au fost înregistrate peste 120.000 de cazuri de gripă nouă, dintre care în 110.000 bolnavii sunt deja vindecaţi.

Răspândirea virusului s-a mai diminuat, în decembrie, în şcolile din oraşe mari ca Beijing sau Shanghai, dar epidemia continuă să se extindă în zonele rurale şi unele comunităţi urbane mai mici.

Totodată, deşi numărul de îmbolnăviri noi raportat săptămânal a scăzut, numărul cazurilor de îmbolnăvire gravă şi deces, mai ales în rândul pacienţilor cronici, al persoanelor obeze şi femeilor gravide a crescut puternic, a menţionat Ministerul.

În acelaşi timp, până la 31 decembrie, peste 49.9 milioane de chinezi au fost vaccinaţi împotriva gripei noi, iar circa 12 persoane din 100.000 inoculate au manifestat posibile reacţii adverse, proporţie similară datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Presiunea ţinerii virusului sub control va creşte în următoarele două luni în China, având în vedere deplasările masive de populaţie pe perioada Anului nou chinezesc şi a Festivalului primăverii, menţionează Xinhua. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alte 56 de cazuri de gripă nouă şi trei decese înregistrate în România Încă 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi trei decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: 3 noi decese şi 52 de cazuri de gripă nouă Ministerul Sănătăţii a anunţat, duminică, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate trei noi decese şi au fost confirmate alte 52 cazuri de gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii: 7 decese de gripă nouă şi 44 de îmbolnăviri, în ultimele 48 de ore Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că în ultimele 48 ore au fost confirmate 44 cazuri noi de gripă A/H1N1 şi 7 decese.
Numărul cazurilor de gripă nouă a depăşit 6.200 Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 34 cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi două decese.