Cele mai citite
 


Alcoolismul subminează finanţele sistemului public de sănătate britanic /raport/
duminică, 3 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 3 ian /Agerpres/ - Spitalul public britanic este copleşit de alcoolismul de masă, potrivit unui raport publicat de autorităţile sănătăţii publice, care a făcut guvernul să reacţioneze sâmbătă, potrivit AP.
Acest raport, publicat în 1 ianuarie, estimează că tratamentul problemelor legate de alcool a costat 2,7 miliarde de lire spitalul public /circa trei miliarde de euro/ în 2006/2007, adică de două ori mai mult decât cu cinci ani anterior.

Potrivit studiului efectuat de NHS Confederation, care regrupează cea mai mare parte a instituţiilor sănătăţii publice, 10,5 milioane de britanici beau mai mult decât trebuie şi peste un milion sunt alcoolici, ceea ce împovărează nu numai finanţele spitalelor publice, ci şi personalul lor.

Ministerul Sănătăţii a reacţionat sâmbătă calificând drept 'inadmisibil' numărul intervenţiilor legate de problemele alcoolului şi a promis că se va ocupa de această problemă.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Sprijin pentru dependenţii de alcool în cadrul primului grup al alcoolicilor anonimi Primul grup al alcoolicilor anomini din Sălaj s-a constituit, în urmă cu puţin timp, la Zalău, unde o mână de voluntari care activează în cadrul Centrului Sf. Nicolae al Asociaţiei Filantropia Porolissum fac eforturi importante, alături de specialişti din Cluj, pentru a-i readuce pe drumul cel bun pe...
În majoritate, cei care beau foarte mult alcool nu sunt alcoolici (studiu) Contrar părerii generale, în majoritate, oamenii care consumă cel mai mult alcool nu sunt alcoolici, conform unui studiu desfăşurat în SUA, transmite Reuters. Rezultatele acestui studiu arată că doar 10% dintre americanii care beau foarte mult alcool sunt alcoolici.
Marea Britanie: Stresul a devenit principalul motiv pentru concediile medicale pe termen lung Stresul a devenit cel mai frecvent motiv pentru acordarea de concedii medicale pe termen lung, adică cel puţin patru săptămâni, relevă un raport citat miercuri de cotidianul britanic Daily Mail.
Lansarea rezultatelor primului „Studiu privind impactul economic al consumului dăunător de alcool asupra sistemului de sănătate din România” Asociația Română pentru Promovarea Sănătății a lansat rezultatele primului „Studiu privind impactul economic al consumului dăunător de alcool asupra sistemului de sănătate din România”, susținut de compania Lundbeck România.
Mii de britanici mor anual din cauza bolilor declanşate de consumul exagerat de alcool Londra, 21 feb /Agerpres/ - Zeci de mii de persoane ar putea muri în următoarele două decenii în Marea Britanie din cauza excesului de alcool dacă guvernul nu va întări controlul asupra consumului acestuia, atenţionează experţii, potrivit Associated Press.
O mutaţie a unei gene are legături cu alcoolismul Persoanele care au anumite mutaţii ale genei GABRA2 întâmpină un risc crescut de a suferi din cauza alcoolismului, conform unui nou studiu realizat la Universitatea din Michigan, conform HealthDay News.