Cele mai citite
 


Franţa îşi vinde surplusul de doze de vaccin împotriva H1N1
duminică, 3 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 3 ian/Agerpres/ - Franţa a început să vândă în străinătate o parte a stocului său de doze de vaccin împotriva virusului gripei H1N1, comandate în excedent, a precizat duminică ministrul francez al Sănătăţii, informează AFP.
Franţa comandase, în vara lui 2009, 94 milioane de doze în perspectiva unei duble vaccinări, dar în noiembrie s-a ajuns la concluzia că o singură doză este suficientă pentru a proteja pacienţii.
Printre primii cumpărătorii se află Qatarul care a achiziţionat deja 300.000 doze şi există negocieri angajate cu Egiptul, care doreşte să cumpere două milioane de doze, a precizat ministrul de resort.
Negocieri există şi cu Ucraina, unde Franţa se află la concurenţă cu Germania, conform aceleaşi surse.
Comanda franceză, în valoare totală de 675 milioane de euro, fusese lansată pentru patru laboratoare diferite - GlaxoSmithKline (GSK), Novartis, Sanofi-Pasteur şi Baxter - care obţinuseră autorizarea Agenţiei Europene a Medicamentelor (EMEA).
De la începutul campaniei franceze de vaccinare, din 21 octombrie, aproape cinci milioane de persoane au fost vaccinate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa reziliază comenzile pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva H1N1 Paris, 5 ian /Agerpres/ - Guvernul francez a reziliat comenzi pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului gripal H1N1, a anunţat luni seara ministrul francez al sănătăţii Roselyne Bachelot pe postul de televiziune TF1, transmite marţi AFP.
Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.
H1N1: Guvernul francez, criticat pentru modul cum a gestionat problema vaccinului Guvernul francez a fost criticat luni de opoziţie şi chiar şi de persoane din cadrul majorităţii pentru modul cum a gestionat problema vaccinului contra gripei noi, care a fost comandat în cantităţi excedentare şi care a suscitat o cerere de anchetă parlamentară - informează AFP.
Gestionarea gripei H1N1 a creat o problemă de credibilitate OMS Apariţia gripei H1N1 a declanşat în aprilie 2009 spectrul unei pandemii ucigaşe la scară planetară, însă un an mai târziu, criticii acuză dramatizarea considerată excesivă a pericolului şi miliardele cheltuite pentru achiziţionarea de medicamente şi vaccinuri, notează AFP într-un comentariu difuzat miercuri...
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
Germania îşi va incinera stocurile de vaccin antigripal pentru H1N1 Germania va incinera în jur de 16 milioane de doze de vaccin antigripal pentru H1N1 neutilizate, au anunţat autorităţile regionale miercuri, în contextul în care s-au cheltuit circa 230 de milioane de euro pentru a face faţă pandemiei anunţate, relatează AFP.