Cele mai citite
 


Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri
duminică, 3 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.
În perspectiva unei pandemii mondiale anunţate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), aceste ţări au făcut comenzi importante, mizând iniţal pe o dublă injectare a fiecărui subiect. Ulterior, s-a dovedit că o doză unică este suficientă pentru protejarea pacienţilor. Numărul persoanelor vaccinate nu a atins însă nivelul scontat de guverne.

Franţa a comandat vara trecută 94 milioane de doze de vaccin în valoare de 869 milioane de euro, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Paris. Până în prezent, numai cinci milioane de persoane au fost vaccinate în ţară.

De la începutul campaniei de vaccinare în Germania, numai 5% din populaţie şi 15% dintre medici şi personalul medical s-au vaccinat.

Olanda, de asemenea, care a comandat 34 de milioane de doze, şi-a anunţat intenţia de a revinde 19 milioane 'unor ţări în care există o lipsă acută de vaccinuri'.

La rândul său, OMS consideră că 'este prematur să se afirme că s-a ajuns la încheierea pandemiei la nivel mondial', a afirmat directorul general al OMS, Margaret Chan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Franţa îşi vinde surplusul de doze de vaccin împotriva H1N1 Paris, 3 ian/Agerpres/ - Franţa a început să vândă în străinătate o parte a stocului său de doze de vaccin împotriva virusului gripei H1N1, comandate în excedent, a precizat duminică ministrul francez al Sănătăţii, informează AFP.
Franţa şi Germania caută cumpărători pentru vaccinurile împotriva gripei noi Berlin, 7 ian /Agerpres/ - După Franţa, şi Germania speră să vândă altor ţări surplusul de vaccinuri împotriva gripei noi. Nivelul destul de scăzut al intenţiilor populaţiei din cele două ţări de a se vaccina, precum şi noile recomandări privind aceste vaccinuri au făcut ca multe ţări europene să sufere...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
Importante focare de rujeolă în Europa, inclusiv în România, îi avertizează OMS pe turiştii de Paşti Turiştii britanici care îşi vor petrece vacanţa de Paşti pe bătrânul continent au fost avertizaţi că, după cum a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, se înregistrează focare şi un număr crescând de cazuri de rujeolă în mai multe ţări europene, între care şi România, dar şi Germania, Olanda...
OMS a făcut greşeli în gestionarea pandemiei de gripă A/H1N1, dar nu sunt dovezi de 'interese comerciale' /raport/ Comitetul de experţi, care a analizat gestionarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a epidemiei de gripă A/H1N1, a prezentat joi un raport în care susţine că au fost constatate greşeli grosolane în materie de comunicare, dar nu s-au găsit dovezi privind un interes comercial care să fi influenţat...