Cele mai citite
 


Personalul UPU Arad a avut parte de un început de an aglomerat
duminică, 3 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Arad, 3 ian /Agerpres/ - Personalul medical de gardă la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad a avut parte de un început de an aglomerat, transmite corespondentul AGERPRES.

După cum a declarat duminică dr. Monica Puticiu, medic coordonator al UPU Arad, din 31 decembrie 2009, de la ora 8,00, şi până în 3 ianuarie 2010, după-prânz, prin mâinile personalului medical au trecut 335 de persoane - 240 adulţi şi 95 copii.
'De menţionat, totuşi, că, în ceea ce îi priveşte pe copii, majoritatea problemelor de sănătate cu care s-au prezentat aceştia au fost sezoniere. Din 95 de copii aduşi la spital, 70 aveau probleme respiratorii', a precizat dr. Monica Puticiu.
Potrivit acesteia, au fost însă şi câţiva copii care au fost aduşi la spital din cauza problemelor legate de consumul excesiv de alcool. Dintre nouă persoane care au ajuns la UPU în comă alcoolică, trei au fost băieţi în vârstă de 14, 15 şi 16 ani. Ei au ajuns pe paturile de spital pentru spălături gastrice.
O altă problemă cu care s-au confruntat medicii de la UPU au fost pacienţii ajunşi la spital în urma agresiunilor fizice, înregistrându-se 17 astfel de cazuri.
Primul pacient în această situaţie din 2010 a fost o tânără de 17 ani care, după ce a chefuit cu un grup de aşa-zişi prieteni, a fost luată la bătaie chiar de către aceştia.
'În ceea ce priveşte arădenii care s-au prezentat la UPU cu probleme digestive, cauzate de consumul exagerat de mâncăruri, numărul acestora a fost de numai 26, semn că au început să fie mai precauţi', a precizat dr. Monica Puticiu.
În această perioadă au fost aduse la spital nouă persoane care au fost implicate în diferite evenimente rutiere, cinci dintre acestea chiar în noaptea dintre ani. Cel mai grav a fost cazul unui bărbat ajuns în stare de inconştienţă. Alte persoane au suferit răni uşoare şi au refuzat internarea în spital.
Un bărbat s-a prezentat la UPU după ce a suferit arsuri cauzate de explozia unei petarde chiar în mâna sa, însă dr. Monica Puticiu susţine că în anii trecuţi au fost înregistrate mult mai multe cazuri de asemenea accidente provocate de pocnitori, artificii sau alte obiecte pirotehnice.
'Au fost înregistrate şi două decese, unul în ultima zi a anului 2009 şi unul în prima zi a lui 2010. Ambele persoane decedate au fost femei, în vârstă de 70 de ani, amândouă încetând din viaţă din cauza insuficienţei cardiace de care sufereau. A fost consemnată şi o tentativă de suicid, în noaptea de Revelion, un bărbat care intenţiona să încheie socotelile cu viaţa fiind descoperit de rude şi transportat la Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru îngrijiri medicale', a mai spus dr. Monica Puticiu. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Unitatea de Primire Urgenţe a fost inundată, fiind necesară evacuarea Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost inundată, ca urmare ploii abundente care a căzut duminică în Arad. Apa a pătruns de pe acoperiş prin pereţii secţiei inaugurate recent, la finalul lucrărilor de renovare care au durat mai bine de un an.
Arad: A fost semnat contractul de extindere, reabilitare şi modernizare a UPU din cadrul spitalului judeţean Lucrările de extindere, reabilitare şi modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad vor începe în primăvara acestui an, valoarea totală a proiectului ridicându-se la peste de 2.700.000 de lei.
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Arad: Consilierii judeţeni PSD vor cere autorităţilor competente declanşarea unei anchete în cazul UPU Consilierul judeţean Florin Tripa, secretar executiv al Organizaţiei judeţene PSD Arad, susţine că se impune declanşarea unei anchete la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, după inundarea Unităţii de Primiri Urgenţe, situaţie în urma căreia s-a impus evacuarea pacienţilor şi a aparaturii medicale...
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
Adrian Ţolea: Firma care a renovat UPU trebuie să remedieze deficienţele Arad, 20 iun /Agerpres/- Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, susţine că inundarea parţială a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad constituie un incident regretabil, care poate fi catalogat drept 'caz de forţă majoră'.