Cele mai citite
 


Maternitatea Suceava desemnată de UNICEF ''Spital prieten al copilului''
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea din Suceava a fost declarată ''Spital prieten al copilului'', după evaluarea externă, a declarat, luni, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu.
Potrivit acestuia, reprezentantul UNICEF România, Edmound McLoughney, a anunţat Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava că, în urma evaluării externe, maternitatea a fost desemnată 'Spital prieten al copilului', fiind transmisă în acest sens şi o placă, în semn de recunoaştere a realizărilor.

'Acum maternitatea dumneavoastră aparţine unui grup de elită, recunoscut pe plan internaţional, format din peste 19.000 de spitale, dintre care trei sute în Europa, şi mai ales din grupul celor doar 23 de maternităţi certificate ca Spital prieten al copilului din România', a anunţat printr-o scrisoare Edmound McLoughney.
Potrivit reprezentantului UNICEF România, o recunoaştere aparte este abilitatea de care a dat dovadă maternitatea în sprijinirea alăptării.

'Doresc să vă prezint aprecierile mele faţă de dumneavoastră şi personalul maternităţii pentru munca dificilă pe care aţi dedicat-o în beneficiul celor mai tineri cetăţeni ai României', a arătat McLoughney, adăugând că, în contextul crizei, nu va fi uşoară menţinerea standardelor.

'Sunt conştient că în anii care vin, în faţa dumneavoastră se află sarcina, la fel de dificilă, de a menţine standardele de Spital prieten al copilului, într-o perioadă în care întreaga lume se confruntă cu criza economică (...) Vă asigur de angajamentul UNICEF de a sprijini în continuare Ministerul Sănătăţii în implementarea Strategiei Naţionale pentru Promovarea Alăptării şi a iniţiativei Spital prieten al copilului. În acest sens, dorim să continuăm şi colaborarea cu maternitatea dumneavoastră', a precizat Edmound McLoughney.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Fetiţă de 11 ani, bolnavă de rujeolă, a murit în spital din cauza complicaţiilor Eleva unei şcoli din localitatea suceveană Brodina, diagnosticată cu rujeolă, a murit la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, iar alţi cinci copii cu aceeaşi boală sunt internaţi, toţi provenind de la şcoala din localitatea Brodina de Sus, a declarat presei, miercuri, şeful Direcţiei...
Creşte numărul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu în Maternitatea Rădăuţi Al şaptelea copil ce a contractat stafilococ auriu în Maternitatea Rădăuţi a ajuns la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat, vineri, prefectul Florin Sinescu.
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...
Suceava: Numărul cazurilor de meningită acută virală a ajuns la 145 În ultimele 24 de ore, în Spitalul de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava s-au internat şapte persoane cu diagnosticul de meningită acută virală, numărul cazurilor de îmbolnăviri ajungând astfel la 145, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: 11 tineri internaţi, după ce au consumat plante etnobotanice Suceava, 9 feb /Agerpres/ - Un număr de 11 tineri din judeţul Suceava au ajuns la spital după ce au consumat plante etnobotanice.