Cele mai citite
 


Autismul: spre o tratare comportamentală mai precoce
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medici de la mai multe universităţi americane, care lucrează pentru asociaţia 'Autism speaks', au constatat că un copil autist tratat prin terapia comportamentală de la vârsta de 18 luni, timp de doi ani, progresează considerabil, iar simptomele se ameliorează, potrivit site-ului Maxiscience.
Doctorii Rogers şi Dawson au studiat patruzeci şi opt de copii autişti în vârstă de 18 - 30 luni. Aceştia au fost supuşi unui nou program intensiv de terapie comportamentală care a implicat o intervenţie de cincisprezece ore pe săptămână, în medie, a unui terapeut, tot atâtea ore pentru intervenţia părinţilor, care au fost instruiţi în prealabil, şi cinci ore de terapie a vorbirii. Jumătate din copii au beneficiat de noua terapie acasă, iar cealaltă jumătate în unităţi specializate.

Programul denumit 'Early Start Denver Model' presupune o abordare comportamentală denumită analiză comportamentală aplicată. Copilul este învăţat cu anumite comportamente, pe care le poate practica pe baza jocului.

După doi ani, cercetătorii au constatat că toţi copiii supuşi acestui program în mediul familial prezentau o creştere a coeficientului de inteligenţă de 18 puncte, faţă de 7 pentru copii trataţi în unităţi. Această creştere se referă mai ales la capacităţile de comunicare. Aproape 30% din copiii din primul grup au fost diagnosticaţi deci cu o formă de autism mai puţin severă, faţă de 5% din celălalt grup.

Specialiştii au considerat multă vreme că tratarea precoce a autismului este interesantă, dar nu au aplicat-o, deoarece nu aveau dovezi concludente că această metodă funcţiona. Chiar dacă niciunul dintre copii nu poate fi considerat vindecat după aplicarea programului, abilităţile lor de comunicare, interacţiune socială şi înţelegere sunt net ameliorate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua internaţională de conştientizare a autismului Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale...
Ghercă (FEDRA): Estimăm că peste 15.000 de persoane din România sunt diagnosticate cu autism Peste 7.000 de persoane cu autism erau înregistrate în România în anul 2012, a declarat marţi preşedintele Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul autist (FEDRA), Carmen Ghercă, care a estimat că în realitate sunt peste 15.000 de persoane din ţara noastră diagnosticate...
Părinţii copiilor cu TSA pot găsi psiho-terapeuţi cu ajutorul platformei Autism Connect Prima platformă care oferă informaţii utile părinţilor copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) şi îi ajută să ia legătura cu specialişti în domeniu a fost lansată, joi, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment organizat de Asociatia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie...
Copiii autişti au nevoie de terapii adecvate Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA) organizează, joi, în Parcul Tineretului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului, o întâlnire a copiilor suferinzi de această boală, precum şi a părinţilor, profesorilor şi terapeuţilor acestora...
Ajută un copil cu autism să meargă la școală! - 1 din 100 de copii sunt afectați de autism (statisticile internaționale) - prima campanie de strângere de fonduri prin SMS pentru copii cu autism din România - donații de 2 Euro la numărul 8842 (nr. valabil în Orange, Vodafone și Cosmote)
Ghercă (FEDRA): Pentru copiii cu autism trebuie o diagnosticare precoce Vicepreşedintele Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectru Autist (FEDRA), Carmen Ghercă, a declarat miercuri că pentru copiii cu autism trebuie o diagnosticare precoce, iar autismul este o tulburare care durează toată viaţa.