Cele mai citite
 


Clinică modernă de dializă, inaugurată la Râmnicu Vâlcea
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Una dintre cele mai moderne clinici private de dializă din România a fost inaugurată, la început de an, în municipiul Râmnicu Vâlcea..
'Nu greşesc dacă afirm că este de departe cea mai modernă clinică de dializă din ţară. Investiţia a însemnat 2.5 milioane euro. Are o capacitatea de 150 de bolnavi, cu posibilităţi de extindere', a declarat luni pentru AGERPRES, dr. Dionisie Dubinciuc, administratorul acestei unităţi sanitare.
Potrivit dr. Dubinciuc, toată aparatura este modernă, fabricaţie germană, paturile sunt prevăzute cu cinci motoare care pot aşeza bolnavul într-o poziţie comodă. Fiecare pat este prevăzut cu LCD şi căşti pentru a nu deranja pe ceilalţi.
'Prânzul proteic este asigurat de o firmă specializată în produse dietetice. Avem în prezent 3 medici, sperăm ca din martie să mai aducem doi. Sunt 20 de asistenţi medicali, 10 infiermieri, 3 tehnicieni care asigură suportul tehnic' a precizat administartorul clinicii.
Clinica dispune de şase maşini şi 13 şoferi care asigură transportul pacienţilor de acasă la clinică în condiţii optime şi la timp pentru a se aface transfuziile.
Costurile pacienţilor sunt suportate prin programul naţional de sănătate astfel încât pacientul nu plăteşte nimic din propriul buzunar.
Clinica de dializă se află în zona nord a municipiului Râmnicu Vâlcea, în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Râmnicu Vâlcea se inaugurează un Centru de Nefrologie şi Dializă IHS Centrul de Nefrologie şi Dializă IHS inaugurează în Râmnicu Vâlcea o nouă clinică, cu acest prilej fiind organizate un simpozionul cu tema "Boala cronică de rinichi - o 'piesă' cu mai multe roluri" şi screening gratuit pentru pacienţii cu risc de boală cronică de rinichi, se arată într-un comunicat remis...
Centru de dializă privat, în valoare de 2 milioane de euro, inaugurat la Sângeorgiu de Mureş Al şaselea centru privat de dializă din România a fost inaugurat, vineri, la Sângeorgiu de Mureş, de compania germană B|Braun Avitum, în urma unei investiţii în valoare de 2 milioane de euro.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane lei de CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane de lei pentru deficienţe la întocmirea foilor de observaţie şi a reţelelor, a declarat joi directorul adjunct Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Constantin Pleşoianu.
Cluj: Aparatură medicală modernă donată Spitalului de Urgenţă pentru Copii de către Asociaţia Little People Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază, începând de luni, de mai multe aparate medicale de ultimă generaţie pentru tratamentul micilor pacienţi, precum şi de mobilier nou pentru un grup de saloane, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Little People România.
Vâlcea: Autorităţile solicită bani pentru reparaea computerului tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că speră într-o rezolvare imediată a problemei tomografului de la Spitalul Judeţean, care nu funcţionează din cauza unei piese defecte în valoare de peste 80.000 de euro.
Vâlcea: Fonduri de peste şapte milioane de lei alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit în luna decembrie fonduri pentru plăţi restante de aproximativ şapte milioane de lei, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.