Cele mai citite
 


Ginkgo biloba ineficient pentru tulburările de memorie
luni, 4 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Washington, 4 ian /Agerpres/ - Echipa doctorului Snitz de la Universitate din Pittsburgh a demonstrat ineficienţa extractului de Ginkgo biloba, folosit sub formă de medicament homeopat pentru tulburările cognitive sau de memorie legate de boala Alzheimer. De milioane de ani, Ginkgo biloba sau 'arborele pagodelor' este folosit în medicină în domeniul circulaţiei sanguine. Frunzele lui conţin antioxidanţi puternici care ar permite tratarea problemelor de memorie şi degenerescenţa cognitivă, mai ales la bolnavii de Alzheimer, potrivit site-ului Maxisciences.

Pentru a verifica aceste afirmaţii, cercetătorii au studiat efectele ginkgo asupra unui eşantion de 3.069 persoane în vârstă de 72 - 96 de ani, care prezentau sau nu uşoare tulburări cognitive. Jumătate din persoane au primit doze zilnice de extract de Ginkgo biloba, iar cealaltă jumătate a urmat un regim placebo timp de 6 ani.

Ori, potrivit rezultatelor studiului publicate în Journal of the American Medical Association (JAMA), nu s-a descoperit niciun indiciu care să dovedească efectul extractului de Ginkgo biloba asupra evoluţiei facultăţilor cognitive sau asupra anumitor domenii cognitive precum construcţia vizuală şi spaţială, limbajul, atenţia şi viteza psihomotorie.

Autorii studiului au precizat că extractul de Ginkgo biloba, care se vinde liber pe teritoriul american, este 'în Statele Unite şi mai ales în Europa, cel mai folosit medicament pentru contracararea declinului facultăţilor cognitive cauzate de înaintarea în vârstă'.
AGERPRES/(Elena Dumbravă)
***

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu privind Boala Alzheimer GuidAge?, un amplu studiu clinic european în prevenţia Demenţei Alzheimer efectuat de Compania Ipsen pe o perioadă de cinci ani, a evidenţiat că la persoanele care sunt tratate cu EGb 761? se întârzie apariţia bolii.
Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie (studiu) Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristeţea, iritabilitatea şi somnolenţa fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfăşurat în 34 de centre de depistare americane şi preluat de lefigaro.fr.
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.
Ginkgo Biloba, Eritropoetina şi Endorspeina vor putea fi prescrise doar pentru indicaţia de bază De la 1 aprilie, Ginkgo Biloba, Eritropoetina şi Endorspeina vor putea fi prescrise doar pentru indicaţia de bază pentru care producătorii au înregistrat medicamentele, a spus marţi, într-o conferinţă de presă, dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Suceava: Medici sancţionaţi pentru prescrierea incorectă a Erdomed, Giko Biloba şi Cerebrolysin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a amendat 287 de medici de familie şi specialişi, cu care se află în relaţii contractuale, cu suma totală de 107.517 lei, pentru nerespectarea protocoalelor la prescrierea unor medicamente, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela...
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie