Cele mai citite
 


Mureş: Cabinetul medical pentru romii din Valea Rece, fără utilităţi
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cabinetul medical din cartierul Valea Rece din Târgu Mureş, locuit de peste 1.000 de romi, a fost închis după ce a rămas fără căldură, gaze naturale şi apă din cauza datoriilor acumulate.
Medicul de familie din zonă, Sandor Valeria, a arătat că are în Valea Rece peste 1.000 dintre locuitorii cartierului, dar că se va reîntoarce în cabinetul medical de acolo doar după ce problema utilităţilor va fi rezolvată.
'Nu există gaz, nici lumină şi nu se poate consulta. Utilităţile au fost tăiate, pentru că n-au fost fonduri să se plătească. Eu funcţionez la Ogra şi nu am cum deconta în două locuri. Funcţionez din 1998 şi în cartierul Valea Rece, am peste 1.000 de oameni pe liste de acolo. Clădirea de acolo a fost ridicată de o fundaţie franceză, dar de doi ani aceasta nu mai se ocupă. Între timp, doamna asistentă face teren, şi eu mai fac, dar în acele condiţii nu poţi sta şi nici să dezbraci un copil pentru consultaţie', a arătat dr. Sandor Valeria.
Aceasta a spus că unii romi din Valea Rece care au nevoie de asistenţă medicală au început să se deplaseze câte 25 de kilometri, până în comuna Ogra, pentru a-şi rezolva problemele medicale.
Viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a declarat, la rândul său, că municipalitatea nu s-a implicat în problema respectivă întrucât există o serie de probleme cu terenul de sub clădirea dispensarului din Valea Rece.
Acesta a arătat că utilităţile dispensarului sunt tăiate pentru neplată şi că această problemă va fi introdusă în dezbaterea proximei şedinţe de Consiliu local, la sfârşitul lunii ianuarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an, marţi fiind inaugurate cinci blocuri operatorii la clinicile Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie, după reabilitare.