Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul TBC funcţionează într-o clădire revendicată de Biserica Catolică
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila funcţionează într-o clădire de patrimoniu, aflată în Centrul Istoric al oraşului, construită în 1897, care este revendicată de Institutul Religios al Bisericii Catolice.
Institutul Religios al Bisericii Catolice a câştigat în instanţă, în 2007, dreptul de proprietate asupra acestei clădiri, care a funcţionat multă vreme sub denumirea Pensionatul de Fete 'Sfânta Maria'.
Sora Angela, membră a Congregaţiei Jezus, filiala Brăila, a declarat că primele demersuri pentru revendicarea imobilului au fost făcute încă din 1990, iar prima notificare oficială către Primăria Brăila s-a făcut în anul 2001.
'Cazul nostru este analizat de către Comisia de Specialitate Retrocedări a Bunurilor Institutului Religios - Biserica Romano-Catolică. Superiorii de la centru mi-au spus foarte clar că nu se doreşte ca imobilul să fie luat abuziv, vrem ca toate lucrurile să decurgă şi să se rezolve pe cale paşnică', a spus sora Angela.
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, le-a cerut colegilor de consiliu să analizele posibilitatea cumpărării acestui spaţiu, mai ales că 'nu este normal ca bolnavii de TBC să fie internaţi şi trataţi într-un imobil situat în centrul istoric al oraşului'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă Brăila, 3 mar /Agerpres/ - Clădirea în care funcţionează Spital TBC din Brăila este una de patrimoniu, situată în Centrul Istoric al oraşului şi construită în 1897, care este disputată în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze...
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...
Brăila: Schimb de imobile, pentru a păstra clădirea în care funcţionează Spitalul TBC Consiliul Judeţean Brăila va oferi la schimb Institutului Religios al Bisericii Catolice, proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC şi care a fost revendicată în instanţă, mai multe variante de imobile, pentru a păstra actualul imobil în care îşi desfăşoară activitatea instituţia spitalicească...
Brăila: Cazuri grave de TBC la persoane venite din Spania şi Italia Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila are în evidenţe peste zece persoane care au contactat bacilul koch pe perioada cât au stat în Spania şi Italia, dezvoltând o formă mai severă a bolii TBC.
Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă de peste zece ani Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC din Brăila este disputată de peste zece ani în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze ca imobil cu destinaţie de spital.
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.