Cele mai citite
 


Chirurgia neinvazivă în ORL
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

Chirurgia cu radiofrecvenţă se adresează afecţiunilor inflamatorii şi tumorale din toată sfera ORL, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Codruţ Sarafoleanu, şeful Clinicii ORL de la Spitalul 'Sfânta Maria' din Capitală.

Acest tip de chirurgie este unul modern şi pentru un acces cât mai mare al specialiştilor anual se fac cursuri de pregătire la Spitalul 'Sfânta Maria'.

La sfârşitul anului trecut în cadrul Clinicii a fost organizat un curs de către Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' la care au fost invitaţi doi specialişti de renume: prof. dr. Marc Remade, din Belgia, vicepreşedintele Academiei Europene de ORL şi preşedintele Societăţii Europene de Laringologie, şi dr. Klaus Vogt, din Germania, recunoscut ca unul dintre cei mai renumiţi specialişti în chirurgia cu radiofrecvenţă, a menţionat prof. dr. Codruţ Sarafoleanu.


Acesta a explicat că în cadrul workshop-ului fiecare cursant a avut acces la cursuri anatomice pe cap de porc exersând chirurgia cu radiofrecvenţă.
'A fost o chirurgie life în care au fost demonstraţii de chirurgie endoscopică rinosinuzală, comunicări, sesiuni video, dezbateri. Această chirurgie nu este indicată în toate cazurile, are şi contraindicaţii. Tehnica este scumpă, dar făcând raportul cost eficienţă, beneficiile sunt notabile, reinserţia socială este foarte rapidă, statul face economii. Un aparat foarte performant pentru această chirurgie costă aproximativ 10.000 de euro. În sistemul public intervenţiile sunt decontate de Casa de asigurări, în cabinete de specialitate private costul unei intervenţii este între 100 - 150 de euro', a explicat specialistul.


În ultimul timp a crescut numărul cancerelor din sfera ORL la tineri, a adăugat prof. dr. Codruţ Sarafoleanu. El a menţionat printre factorii de risc poluarea, stresul, fumatul, băuturile alcoolice, iar în regiunea Moldovei se simt încă efectele Cernobâlului, înregistrându-se o creştere a afecţiunilor oncologice tiroidiene şi în sfera ORL.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Universitatea "Carol Davila" va sprijini un proiect de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în chirurgie pediatrică Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în domeniul chirurgiei pediatrice, domeniu medical care nu este încă suficient dezvoltat în România, informează...
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti au lansat marţi 'Programul de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie', care se va desfăşura până pe 31 octombrie 2015 şi care are ca obiectiv principal creşterea...
Fundaţia Renaşterea a iluminat în roz Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' a fost iluminată în roz - culoarea speranţei - joi seară, cu ocazia celei de a XV-a ediţii a evenimentului organizat anual de Fundaţia Renaşterea, care s-a desfăşurat sub sloganul ''Donează Sănătate. Donează Frumuseţe''.