Cele mai citite
 


H1N1: Guvernul francez, criticat pentru modul cum a gestionat problema vaccinului
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul francez a fost criticat luni de opoziţie şi chiar şi de persoane din cadrul majorităţii pentru modul cum a gestionat problema vaccinului contra gripei noi, care a fost comandat în cantităţi excedentare şi care a suscitat o cerere de anchetă parlamentară - informează AFP.
Partidul Socialist (PS, de opoziţie) şi Noul Centru (NC) au cerut o anchetă parlamentară pentru a face bilanţul acestei campanii, după ce, duminică, s-a dezvăluit că Franţa începuse să trimită surplusul de vaccin în străinătate pentru a uşura factura.

Franţa a comandat vara trecută 94 de milioane de doze de vaccin în valoare de 869 de milioane de euro, potrivit Ministerului Sănătăţii, care avea în vedere o dublă injecţie/persoană. Or, numai circa cinci milioane de persoane au fost vaccinate în ţară, unde campania a suscitat un slab entuziasm şi a întâmpinat dificultăţi logistice.

În PS, purtătorul de cuvânt Benoît Hamon a estimat că laboratoarele farmaceutice sunt 'marii învingători ai acestei afaceri'.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al Noului Centru, Jean-Christophe Lagarde, a apreciat că Franţa a înregistrat un 'eşec' în acest caz.

Chiar şi în rândurile UMP, deputatul Bernard Debre şi-a exprimat regretul pentru lipsa de prudenţă a Franţei în gestionarea epidemiei gripale. 'Costul este mai mare decât deficitul tuturor spitalelor franceze', a spus Bernard Debre, potrivit căruia 'era nevoie, poate, de un pic mai multă prudenţă'.

Cotidienele Liberation şi Le Figaro se întreabă şi ele dacă nu s-a întrecut măsura.

'Ce s-ar fi spus dacă epidemia ar fi fost gravă?', a replicat la rândul său ministrul francez al afacerilor externe, Bernard Kouchner, subliniind că trebuie să se mai aştepte 'un pic, deoarece iarna nu s-a terminat'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa îşi vinde surplusul de doze de vaccin împotriva H1N1 Paris, 3 ian/Agerpres/ - Franţa a început să vândă în străinătate o parte a stocului său de doze de vaccin împotriva virusului gripei H1N1, comandate în excedent, a precizat duminică ministrul francez al Sănătăţii, informează AFP.
Franţa reziliază comenzile pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva H1N1 Paris, 5 ian /Agerpres/ - Guvernul francez a reziliat comenzi pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului gripal H1N1, a anunţat luni seara ministrul francez al sănătăţii Roselyne Bachelot pe postul de televiziune TF1, transmite marţi AFP.
Campania de vaccinare contra gripei AH1N1 în Franţa, verificată de o comisie parlamentară de anchetă Campania de vaccinare contra gripei noi (AH1N1) va face obiectul unei anchete parlamentare, după ce Adunarea Naţională a Franţei a dat undă verde, miercuri, constituirii unei comisii de anchetă, transmite AFP.
Gestionarea gripei H1N1 a creat o problemă de credibilitate OMS Apariţia gripei H1N1 a declanşat în aprilie 2009 spectrul unei pandemii ucigaşe la scară planetară, însă un an mai târziu, criticii acuză dramatizarea considerată excesivă a pericolului şi miliardele cheltuite pentru achiziţionarea de medicamente şi vaccinuri, notează AFP într-un comentariu difuzat miercuri...
Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.