Cele mai citite
 


Gripa A /H1N1/: campanie de vaccinare în Iran cu vaccinuri din Franţa
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iranul va lansa în următoarele zile o campanie de vaccinare împotriva gripei A/H1N1/ cu vaccinuri achiziţionate în special din Franţa, informează AFP.
'Primele doze de vaccin vor fi distribuite în următoarele zile persoanelor cu risc', potrivit presei iraniene care citează Ministerul Sănătăţii de la Teheran. Aceste vaccinări vor fi efectuate în special cu două milioane de doze provenite din Franţa, dintre care primele loturi au sosit din 7 decembrie în Iran.

Franţa, ca şi celelalte ţări europene, încearcă să revândă stocurile enorme de vaccinuri pe care le-a achiziţionat vara trecută ca urmare a riscului unei epidemii de gripă A /H1N1/ care s-a dovedit mai puţin virulentă decât s-a anticipat.

Autorităţile franceze au achiziţionat 89 milioane de doze în valoare de 869 milioane de euro, dar până în prezent nu au fost vaccinate decât cinci milioane de persoane.

Potrivit Ministerului iranian al Sănătăţii, Iranul dispune de acum de patru milioane de doze de vaccin, împreună cu cele furnizate de Franţa. Epidemia de gripă H1N1 a făcut în Iran 147 de morţi din cele 3.762 de cazuri diagnosticate de serviciile medicale, potrivit unor date oficiale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Campania de vaccinare contra gripei AH1N1 în Franţa, verificată de o comisie parlamentară de anchetă Campania de vaccinare contra gripei noi (AH1N1) va face obiectul unei anchete parlamentare, după ce Adunarea Naţională a Franţei a dat undă verde, miercuri, constituirii unei comisii de anchetă, transmite AFP.
Mehedinţi: A început a doua campanie de vaccinare antigripală Cei peste 150 de medici de familie din judeţul Mehedinţi au început a doua campanie de imunizare în sezonul rece 2015-2016 a persoanelor vulnerabile la îmbolnăviri gripale, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Miruna Constantin.
Sălaj: Campanie de vaccinare împotriva noii gripe În cadrul unei campanii de vaccinare împotriva noii gripe, în Sălaj vor sosi, în curând, 38.000 de doze de vaccin destinate elevilor, dar şi pesonalului medico-sanitar.
Sanofi lansează în Filipine, în premieră mondială, o campanie de vaccinare împotriva febrei dengue Grupul francez farmaceutic Sanofi a lansat luni în Filipine programul de vaccinare publică împotriva febrei dengue, o premieră mondială pentru produsul său 'Dengvaxia', a cărui creare a necesitat 20 de ani de cercetare şi investiţii în valoare de 1,5 miliarde de euro, informează agenţia France Presse...
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.