Cele mai citite
 


Gripa A/H1N1: Belgia oferă o parte din rezerva sa de vaccinuri unor ţări în curs de dezvoltare
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Belgia va oferi în următoarele zile 10 % din rezerva sa de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1 unor ţări în curs de dezvoltare prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, scrie în ediţia sa de luni cotidianul belgian Le Soir, citat de RIA Novosti.
''OMS va fi cea care va decide ţările care vor avea prioritate, în funcţie de evoluţia pandemiei'', a declarat Daniel Reynders, coordonatorul celulei Influenza.

Astfel, stocul belgian de 12,6 milioane de doze de vaccin va fi redus cu 10 %.

Punctul culminant al pandemiei a trecut, dar nu se întrevede nimic în legătură cu ceea ce se va întâmpla într-un viitor apropiat. Mexicul şi Statele Unite ale Americii /SUA/ s-au confruntat cu un al doilea val al maladiei. Spre deosebire de gripa sezonieră, al cărei risc se estompează la sfârşitul lunii martie, noul virus A/H1N1 va trebui monitorizat cel puţin 19 luni de la apariţia sa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/ Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.
MS: Patru noi cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces, în ultimele 24 de ore Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi un deces au fost înregistrate în ultimele 24 ore, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
OMS va trimite ţărilor sărace vaccinuri împotriva gripei pandemice Londra, 17 dec /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează să înceapă expedierea de vaccinuri împotriva gripei porcine către Azerbaidjan, Afganistan şi Mongolia, a declarat miercuri consilierul special al directorului general al OMS, dr. Keiji Fukuda, citat de AP.