Cele mai citite
 


Franţa reziliază comenzile pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva H1N1
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 5 ian /Agerpres/ - Guvernul francez a reziliat comenzi pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului gripal H1N1, a anunţat luni seara ministrul francez al sănătăţii Roselyne Bachelot pe postul de televiziune TF1, transmite marţi AFP.
'Aceste comenzi nu au fost nici livrate, nici plătite, ele fiind aşadar reziliate', a precizat Roselyne Bachelot.

Ţinând cont de totalul dozelor comandate, în valoare de 712 milioane de euro, 'se va face o economie de mai mult de jumătate din suma prevăzută iniţial', a indicat ea.

Ministrul sănătăţii a explicat referitor la numărul prea mare de doze comandate laboratoarelor de specialitate, că, 'dacă ar fi să dăm timpul înapoi, aş fi procedat la fel'.

Franţa a comandat vara trecută 94 de milioane de doze de vaccin, potrivit Ministerului Sănătăţii, care avea în vedere o inoculare dublă de persoană. Or, numai circa cinci milioane de persoane au fost vaccinate în ţară, unde campania a suscitat un slab entuziasm şi a întâmpinat dificultăţi logistice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa îşi vinde surplusul de doze de vaccin împotriva H1N1 Paris, 3 ian/Agerpres/ - Franţa a început să vândă în străinătate o parte a stocului său de doze de vaccin împotriva virusului gripei H1N1, comandate în excedent, a precizat duminică ministrul francez al Sănătăţii, informează AFP.
H1N1: Guvernul francez, criticat pentru modul cum a gestionat problema vaccinului Guvernul francez a fost criticat luni de opoziţie şi chiar şi de persoane din cadrul majorităţii pentru modul cum a gestionat problema vaccinului contra gripei noi, care a fost comandat în cantităţi excedentare şi care a suscitat o cerere de anchetă parlamentară - informează AFP.
Gestionarea gripei H1N1 a creat o problemă de credibilitate OMS Apariţia gripei H1N1 a declanşat în aprilie 2009 spectrul unei pandemii ucigaşe la scară planetară, însă un an mai târziu, criticii acuză dramatizarea considerată excesivă a pericolului şi miliardele cheltuite pentru achiziţionarea de medicamente şi vaccinuri, notează AFP într-un comentariu difuzat miercuri...
Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
Gripa A /H1N1/: campanie de vaccinare în Iran cu vaccinuri din Franţa Iranul va lansa în următoarele zile o campanie de vaccinare împotriva gripei A/H1N1/ cu vaccinuri achiziţionate în special din Franţa, informează AFP.