Cele mai citite
 


Spitalul de Urgenţă Floreasca este supraaglomerat
luni, 9 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 9 feb /Agerpres/ - Dr. Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că instituţia sanitară din Capitală se confruntă în ultima vreme cu un număr foarte mare de cazuri.

"Problema este că în ultimul timp, mai exact de la jumătatea lunii ianuarie, lucrurile s-au acutizat, vin mulţi pacienţi sau poate la fel de mulţi ca înainte, dar se constată o schimbare de atitudine", a declarat purtătorul de cuvânt.

El a precizat că pacienţii care se prezintă la spital sunt bolnavi cronici decompensaţi ca urmare a faptului că nu îşi iau tratamentul, fie pentru că nu au bani, fie din neglijenţă.
Aceştia vin cu trimitere de la medicul de familie, din ambulatoriu, cu un diagnostic de simptom, a menţionat dr. Opriţa. El a adăugat că această afluenţă de bolnavi cronici duce la aglomerarea spitalului.
Astfel, numai la Clinica de interne, care are 48 de paturi, numărul pacienţilor este dublu. Problema nu se rezolvă decât pentru o perioadă de timp, pentru că aceştia pleacă acasă stabilizaţi, dar aici apar aceleaşi probleme - lipsa banilor pentru medicamente, frigul, neglijenţa, motiv pentru care după o săptămână revin.
"Asistăm la un fenomen asemănător celui apărut după cazul Nica, din Bucureşti, din urmă cu câţiva ani. Nu ar fi fost o problemă, dacă nu s-a fi întâmplat evenimentele din ultima vreme. Persoanele care vin la camerele de gardă ale spitalelor cer imperativ internarea, ameninţând personalul dacă apreciază că aceasta nu se impune", a mai spus dr.Opriţa.

El a menţionat că unitatea sanitară acordă asistenţă medicală şi pentru judeţele limitrofe, respectiv Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Giurgiu, Teleorman. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liban: o revistă ("Jasad") ridică vălul de pe subiecte privind sexualitatea, tabu în cultura arabă Beirut, 8 aprilie /Agerpres/ - O revistă lansată recent, în Liban, a decis să ridice vălul ce acoperă subiecte tabu în cultura arabă precum masturbarea ori homosexualitatea, în pofida reacţiilor de protest ale unor oficiali, informează luni AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...