Cele mai citite
 


Rotilă (FSSR): Nu acceptăm eliminarea tichetelor de masă
marţi, 5 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 5 ian /Agerpres/ - Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România respinge categoric măsura eliminării tichetelor de masă pentru salariaţii din sectorul bugetar şi cheamă la solidaritate 'împotriva acestui abuz' toate organizaţiile sindicale din sistem, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele FSSR, Viorel Rotilă.
'Într-o ţară în care efectele crizei economice au fost amplificate de greşelile politice, eliminarea tichetelor de masă va conduce la o accentuare gravă a sărăciei salariale. Considerăm că restrângerile bugetare nu trebuie să afecteze şi siguranţa alimentară a salariaţilor bugetari. Această măsură, conjugată cu reducerile salariale antrenate de Legea unică, va avea ca efect o accentuare a migraţiei salariaţilor din sănătate, pe fondul unui deficit sever de personal deja existent', susţine liderul sindical.
Sindicaliştii apelează la parlamentarii, care mai cred în justiţia socială, să introducă un amendament împotriva acestei măsuri, odată cu discutarea proiectului de lege privind bugetul de stat pentru 2010.
'Solicităm Guvernului să-şi îndeplinească obligaţia legală de consultare a partenerilor sociali înainte de a adopta astfel de măsuri cu un impact social profund', îşi încheie declaraţia Viorel Rotilă.
Măsura eliminării tichetelor de masă pentru salariaţii din sectorul bugetar a fost adoptată de Guvern prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2009. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' contestă decizia de reducere a numărului de paturi din spitale Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România contestă Ordinul ministrului Sănătăţii de reducere a numărului de paturi din spitale pe motiv că documentul nu respectă condiţiile legale şi contractuale.
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
Solidaritatea Sanitară: comasarea spitalelor trebuie făcută cu acordul ?'noilor proprietari' Comasarea şi desfiinţarea spitalelor trebuie făcută numai cu acordul 'noilor proprietari', susţine preşedintele Federaţiei Sindicale 'Solidaritatea Sanitară', Viorel Rotilă, într-un comunicat de presă.
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' cere noului Guvern adoptarea unor măsuri de reformare a sistemului Liderul Federaţiei sindicale ''Solidaritatea Sanitară'' din România, Viorel Rotilă, va cere noului Guvern să introducă în programul său o serie de propuneri care se referă la reformarea sistemului sanitar.
Rotilă: MS intenţionează să blocheze avansarea salariaţilor din sănătate Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România protestează faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale numai prin concurs, a declarat liderul sindical Viorel Rotilă.
'Solidaritatea Sanitară' solicită o modificare profundă a sistemului sanitar Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine protestele şi revendicările colegilor din sănătate, solicitând, totodată, o modificare profundă a sistemului sanitar, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.