Cele mai citite
 


PSD doreşte alocarea a 4 - 6% din PIB pentru Sănătate
miercuri, 6 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Social Democrat doreşte alocarea a 4 - 6% din PIB pentru Sănătate, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar.
Ea a precizat că PSD se va lupta în comisie pentru menţinerea a cel puţin 4% din PIB pentru Sănătate, reamintind că toate programele sociale promise în campania electorală au prevăzut un procent de 6% din PIB pentru acest sector.
'Procentul din PIB prevăzut acum pentru Sănătate este mai mic decât anul trecut. Procentul promis în campanie - de 6% rămâne acum un vis frumos pe hârtie. PSD ar fi dorit alocarea a cel puţin 4% din PIB pentru Sănătate', a subliniat deputatul social-democrat.
Potrivit acestuia, social-democraţii vor continua să se lupte pentru alinierea sistemului sanitar la cel al Uniunii Europene, sistem de care toţi românii au nevoie.
Unul dintre amendamentele principale, pe care social-democraţii le depun la proiectul bugetului de stat pe 2010, se referă la creşterea fondurilor alocate pentru investiţii, reparaţii şi modernizarea unităţilor spitaliceşti, a menţionat preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dan Mircea Popescu (PSD): România este ultima din UE la cheltuieli sociale, cu 12% din PIB Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - România alocă 12% din PIB pentru cheltuielile sociale în timp ce media europeană este de 31,9%, fapt care ne clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE), a declarat, miercuri, în cadrul lucrărilor comune ale Comisiilor de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor şi...
PSD susţine introducerea coplăţii, însă invocă necesitatea unor soluţii compensatorii şi alternative Partidul Social Democrat susţine introducerea coplăţii în sistemul public de sănătate ca principiu de îmbunătăţire a relaţiilor dintre medic şi pacient, însă invocă necesitatea elaborării de către Guvern a unui set de soluţii compensatorii, a declarat joi fostul consilier în Ministerul Sănătăţii Alexandru...
Bănicioiu: PSD nu susţine introducerea coplăţii în sistemul sanitar Partidul Social Democrat nu va susţine introducerea unui nou impozit - coplata în sistemul sanitar - măsură care 'demonstrează falimentul cotei unice', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, liderul tinerilor social-democraţi.
Cabinetul Croitoru se prezintă miercuri în Parlament pentru învestitură Primul-ministru desemnat Lucian Croitoru se va prezenta, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare al Cabinetului pe care l-a format, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe asupra învestirii acestuia.
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Senat: Legea asistenţei sociale ar putea primi un vot lunea viitoare Senatorii au amânat pentru lunea viitoare luarea unei decizii cu privire la legea asistenţei sociale, iniţiată de Guvern.