Cele mai citite
 


OMS recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1
miercuri, 6 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1, în timp ce numărul ţărilor afectate de gripa pandemică este în creştere, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Fadela Chaib, transmite AFP.
Aceasta a respins criticile conform cărora OMS ar fi exagerat pericolul pandemiei, subliniind că statele sunt cele care aleg răspunsul în faţa epidemiei, achiziţionând vaccinuri de la companiile farmaceutice.

Numeroase state occidentale desfăşoară campanii de vaccinare împotriva gripei pandemice, însă numărul mai mic al voluntarilor decât era prevăzut a determinat crearea unor importante surplusuri de vaccinuri. Franţa a reziliat luni comenzile pentru 50 de milioane de doze de vaccinuri şi încearcă să revândă unele stocuri, urmând exemplul Germaniei şi Olandei.

Paisprezece state, printre care SUA şi Franţa, şi şase companii farmaceutice au promis să doneze OMS 190 de milioane de doze de vaccin, 75 de milioane de seringi şi 70 de milioane de dolari pentru vaccinarea locuitorilor din ţările cele mai sărace, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Aceasta a mai anunţat că directorul general al OMS, Margaret Chan, s-a vaccinat la 30 decembrie, la o zi după ce a recunoscut în faţa presei că nu se supusese încă imunizării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...
Polonia se simte justificată pentru respingerea vaccinului împotriva AH1N1 Polonia este singura ţară din lume despre care se ştie că a refuzat să importe vaccinul împotriva virusului AH1N1, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi manifestându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare care produc vaccinul - temeri pe care experţii internaţionali în domeniul...
Gestionarea gripei H1N1 a creat o problemă de credibilitate OMS Apariţia gripei H1N1 a declanşat în aprilie 2009 spectrul unei pandemii ucigaşe la scară planetară, însă un an mai târziu, criticii acuză dramatizarea considerată excesivă a pericolului şi miliardele cheltuite pentru achiziţionarea de medicamente şi vaccinuri, notează AFP într-un comentariu difuzat miercuri...
OMS îşi propune să aducă sub control maladiile 'neglijate' de companiile farmaceutice până în 2015 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că vrea să aducă sub control până în 2015 maladiile neglijate de marile companii farmaceutice care afectează un miliard de persoane şi provoacă moartea a 534.000 de oameni anual, relatează AFP şi Reuters.
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
MAE: OMS recomandă vaccinarea persoanelor care călătoresc în state afectate de virusurile poliomielitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare, cel puţin pentru următoarele 12 luni, cu o doză de vaccin polio inactiv, a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia...