Cele mai citite
 


Maternitatea din Călăraşi, închisă de peste cinci luni
miercuri, 6 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările de igienizare şi modernizare a maternităţii nu au fost finalizate din cauza insuficienţei fondurilor băneşti a precizat marţi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Ion Sfetcu.
Secţia de maternitate a fost închisă pe 24 august 2009, din cauza depistării unui focar de infecţie în sectorul materno-infantil, fiind indisponibilă şi în prezent. În toată această perioadă, pacientele sunt îndrumate către maternităţile din localităţile învecinate.
După închiderea maternităţii, Consiliul Judeţean Călăraşi a acordat un sprijin financiar de 350.000 lei, iar Ministerul Sănătăţii a alocat pentru modernizarea aceleiaşi maternităţi în octombrie 2009, 1.500.000 lei.
Potrivit managerului, banii de la Consiliul Judeţean nu au fost viraţi nici până în prezent.
Lucrările la maternitate trebuiau finalizate până la sfârşitul anului 2009.
'Am luat legătura cu cei de la Consiliul judeţean şi m-au asigurat că voi avea banii în curând şi sper ca, până la sfârşitul acestei luni, să fie finalizate lucrările', a mai spus Sfetcu.
La finalul lucrărilor de modernizare maternitatea va corespunde exigenţelor legislaţiei comunitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maternitatea din Călăraşi a fost redeschisă Secţia de maternitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean Călăraşi, una dintre cele mai moderne din ţară, a fost redeschisă vineri, după ce timp de aproximativ opt luni a fost în lucrări de modernizare şi igienizare.
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
MS a fost informat de prezenţa unui focar de infecţie la Spitalul "Sf Andrei" din Galaţi Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, despre prezenţa unui focar de infecţii nosocomiale la secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi...
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.
Sălaj: Lucrări de modernizare la o clădire monument istoric a Spitalului Judeţean O aripă a unei clădiri monument istoric care aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi găzduieşte, actualmente, secţia Secţia de Pneumoftizilogie, a fost modernizată cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj şi din fonduri proprii, valoare totală a investiţiilor r...