Cele mai citite
 


Adrian Streinu Cercel: Vârful ascendent al gripei, în prima parte a lunii ianuarie
miercuri, 6 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi că, în prezent, se înregistrează 5.870 de cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, dintre care 120 confirmate în ultimele 24 de ore, şi 66 de decese.
Potrivit prof. dr. Streinu, în ceea ce priveşte evoluţia gripei, vârful ascendent se va înregistra până în prima jumătate a lunii ianuarie, urmând ca apoi cazurile să înceapă să scadă.
El a precizat, într-o conferinţă de presă, în ceea ce-l priveşte pe actorul Tony Tecuceanu de la 'Cronica Cârcotaşilor', care a murit în cursul dimineţii de marţi, că acesta a avut mai multe complicaţii ca urmare a îmbolnăvirii de gripă nouă - afecţiuni pulmonare şi cardiace, stând internat în spital o săptămână, timp în care a fost ventilat mecanic.
Prof. Adrian Streinu Cercel a accentuat asupra necesităţii vaccinării, ca fiind singura modalitate de prevenire a îmbolnăvirii cu gripă nouă.
El a explicat că din 100 de persoane care se îmbolnăvesc 90 fac forme uşoare, opt - medii spre severe, iar două cazuri sunt forme severe, care ajung la deces.
Secretarul de stat în MS a precizat că schimbarea bruscă a vremii favorizează dezvoltarea virusului, care este rezistent la frig, dar când trece de la o persoană la alta poate să-şi schimbe virulenţa. 'Din fericire în ţară nu s-a întâmplat acest lucru, aşa cum a fost cazul în Ucraina', a explicat specialistul.
El a menţionat că, anul trecut, au fost vaccinate împotriva virusului A/H1N1 166.000 de persoane, dintre care 40.000 în ultima săptămână a lunii decembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă rămâne o provocare pentru 2010 Bucureşti, 1 ian /Agerpres/ - Virusul gripal A/H1N1, depistat prima dată în Mexic, în luna martie, a provocat în lume, în 2009, peste 12.220 de decese, în România din cele 5.680 persoane confirmate cu gripă nouă, 58 au murit.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Secretar de stat MS: Toate programele de sănătate au finanţare în 2015 Iulian Chiriac, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a dat asigurări luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, că toate programele de sănătate beneficiază de banii necesari în acest an, deci nu vor fi probleme din acest punct de vedere.
Secretar de stat MS: Ne gândim la sancţiuni pentru pacienţii care nu se prezintă la controalele periodice Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Alin Iulian Ţucmeanu a subliniat luni într-o conferinţă de presă necesitatea prezentării la controalele medicale periodice prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază şi a afirmat că MS "se gândeşte" la aplicarea de sancţiuni începând cu 2015 pentru cei...
Ministerul Sănătăţii: 7 decese de gripă nouă şi 44 de îmbolnăviri, în ultimele 48 de ore Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că în ultimele 48 ore au fost confirmate 44 cazuri noi de gripă A/H1N1 şi 7 decese.
MS: Un singur caz de gripă nouă, confirmat în ultimele 24 de ore Un singur caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 a fost înregistrat în ultimele 24 ore, acesta fiind confirmat în Bucureşti, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.