Cele mai citite
 


Proiectul bugetului ANSVSA, avizat de Comisiile de specialitate
miercuri, 6 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul bugetului pentru anul 2010 al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA) a primit aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare de specialitate reunite, suma prevăzută pentru această instituţie ridicându-se la 780,77 milioane lei.
Bugetul instituţiei a fost votat cu două amendamente, prin care suma alocată ANSVSA în 2010 ar putea fi majorată cu 150 de milioane lei.
'Suma alocată de la bugetul de stat pentru Autoritate în 2010 se ridică la 619,7 milioane lei, la care se adaugă 100 milioane lei reprezentând venituri proprii şi 61 milioane lei - fonduri externe', a declarat, marţi, la audieri, preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea.
Primul amendament votat de Comisiile reunite pentru agricultură din cele două Camere vizează suplimentarea bugetului ANSVSA cu 50 miloane lei pentru acordarea despăgubirilor în dosarele pe care instituţia le-a preluat de la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în martie 2009.
Cel de-al doilea amendament vizează suplimentarea bugetului instituţiei cu 100 milioane lei, ca o sumă de rezervă pentru co-finanţarea proiectelor europene.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor organizează activitatea veterinară pe întreg teritoriul ţării după o concepţie unitară care să asigure apărarea sănătăţii animalelor, sănătăţii publice şi protecţia mediului.
Autoritatea are atribuţii de strategie, prin care se elaborează, în conformitate cu politica Guvernului şi tendinţele pe plan internaţional, strategia în vederea asigurării şi garantării sănătăţii animalelor, a sănătăţii publice, protecţia animalelor, protecţiei mediului şi a siguranţei alimentelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aviz favorabil pentru bugetul ANSVSA pe 2013 Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, vineri, bugetul alocat Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2013 în forma propusă de Guvern, cu 20 de voturi favorabile, 10 împotrivă şi nicio abţinere.
Bugetul ANSVSA, suplimentat cu 94 milioane de lei Bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru 2011 a fost suplimentat cu suma de 94 milioane de lei, conform deciziei membrilor comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
ANSVSA negociază cu oficiali din mai multe ţări arabe demararea exportului de carcase de ovine Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) negociază, în această perioadă, cu oficiali din mai multe ţări arabe demararea, în cel mai scurt timp, a exportului de carcase de ovine, se arată într-un comunicat al instituţiei remis sâmbătă seară AGERPRES.
Consiliul Ştiinţific al Autorităţii Sanitare Veterinare se va întâlni în zilele următoare pentru a dezbate problema cărnii roşii Consiliului Ştiinţific al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) se va întruni joi sau luni pentru a dezbate problema cărnii roşii, iar concluziile urmează să fie comunicate presei ulterior, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Dumitru Băiculescu, la...
Comisiile de specialitate pentru buget-finanţe au aprobat bugetul pe 2016 al ANSVSA Comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, fără amendamente, bugetul pentru anul 2016 al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară /ANSVSA/, în unanimitate.