Cele mai citite
 


Mehedinţi: Cinci intervenţii de asistenţă medicală rezolvate de SMURD
miercuri, 6 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit, marţi, în cinci cazuri în care au acordat primul ajutor de urgenţă unor persoane din localităţile Drobeta Turnu Severin, Cremenea de Jos, Comanda şi Albuleşti.
Reprezentanta ISU Mehedinţi, sg. maj. Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că lucrătorii SMURD au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean din Drobeta Turnu Severin doi cetăţeni, unul aflat în comă alcoolică, altul cu o plagă înjunghiată. Trei persoane au fost duse la Spitalul orăşenesc din Strehaia - un bătrân de 75 de ani cu o fractură la mână şi ceilalţi, cu diferite afecţiuni abdominale şi cefalee.
'Lucrătorii noştri au intervenit cu operativitate iar viaţa persoanelor respective nu mai este în pericol', a precizat Nistor.
În cele aproape două săptămâni de când a fost înfiinţat SMURD Mehedinţi, circa 100 de persoane, multe dintre acestea locuind în zone greu accesibile, au beneficiat de asistenţă medicală de urgenţă, fapt care a redus cu sută la sută eventualele riscuri care le-ar fi putut afecta grav sănătatea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: ISU a intervenit, în primul semestru, în peste 2.700 de situaţii de urgenţă ISU Mehedinţi a desfăşurat, în primul semestru al anului, 2.775 intervenţii, conform raportului prezentat, marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mehedinţi. Misiunile au fost derulate în urma primirii, prin intermediul SNUAU 112, a unui număr de 4,375 apeluri...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...
Mehedinţi: Exerciţiu internaţional de intervenţie pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi va organiza vineri un exerciţiu internaţional de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe fluviul Dunărea, a declarat joi seara pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.
Mehedinţi: Aproape 700 de persoane au solicitat intervenţia mediciilor în perioada Sărbătorilor Pascale Aproximativ 700 de persoane au solicitat asistenţă medicală în perioada Sărbătorilor Pascale, a declarat marţi, pentru AGERPRES directorul spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă.