Cele mai citite
 


Cseke Attila susţine introducerea managementului corporatist în sănătate
miercuri, 6 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va crea cadrul legislativ necesar pentru implementarea şi în sistemul sanitar a managementului corporatist, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Astfel, potrivit ministrului de resort, trei-patru spitale vor putea fi conduse de un manager sau de o firmă de management specializată.
Ministrul Sănătăţii apreciază că acest sistem va permite autorităţilor locale să decidă un management comun pentru mai multe spitale şi stabilirea unei strategii comune, acest tip de conducere fiind legat de descentralizare.
În ceea ce priveşte resursele umane, Cseke Attila a spus că are în vedere o strategie cu măsuri pe termen scurt şi mediu pentru stoparea migraţiei medicilor tineri.
'Vom încerca să dăm o siguranţă medicului rezident prin asigurarea unui loc de muncă după terminarea studiilor. În colaborare cu alte ministere, avem în vedere şi alte măsuri complementare, cum ar fi asigurarea gratuită a unei locuinţe. De asemenea, vom elabora un program pentru susţinerea medicilor în mediul rural, acolo unde asistenţa medicală este deficitară' - a declarat Attila Cseke.
Referitor la eventuale disponibilizări în sistem, ministrul a precizat că acestea nu vor avea loc în rândul personalului medical şi se va analiza situaţia personalului administrativ. El a menţionat că şi în minister personalul este insuficient.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...