Cele mai citite
 


Ceaiul verde - cel mai bun remediu împotriva gripei porcine
miercuri, 6 ianuarie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Principala componentă din ceaiul verde, galat epigallocatechin (EGCG), împiedică acţiunea a trei tipuri de virus gripal, între care şi virusul A/H1N1, afirmă un grup de cercetători de la Universitatea Shizuoka din Japonia, transmite Kyodo.
Viruşii gripali suferă uşor mutaţii, răspândindu-se în fiecare an în întreaga lume. Oamenii de ştiinţă niponi consideră că ceaiul verde ajută la combaterea infecţiilor sezoniere obişnuite, precum şi a noilor forme de gripă.

Catechinul, principalul polifenol din ceaiul verde, joacă un rol important în prevenirea infecţiilor gripale. Printre alte tipuri de polifenoli, catechinul EGCG are cea mai puternică acţiune antivirală.

Indiferent de subtipurile virale, EGCG şi-a dovedit proprietăţile de protecţie şi împotriva noului tip de virus A/H1N1, susţine oamenii de ştiinţă japonezi.

Cercetătorii de la Universitatea Shizuoka au realizat un experiment în cadrul căruia au amestecat trei tipuri de virusuri gripali, inclusiv A/H1N1 cu Galat Epigallocatechin extras din ceaiul verde. Amestecul a fost introdus într-o cultură de celule în scopul infestării acesteia. Apoi, savanţii au numărat celulele infectate. S-a dovedit că şi în concentraţii scăzute, EGCG împiedică acţiunea gripei asupra celulelor. Ba chiar într-un grad mai înalt decât amantadina, destinată între altele şi pentru profilaxia şi tratatea stărilor gripale.

Medicii japonezi susţin că atât în formă pură, cât şi sub forma de extract medical, băutura tradiţională orientală poate fi remediul cel mai bun împotriva gripei porcine.

În topul celor mai folositoare produse pentru om, realizat recent de revista americană Forbes, ceaiul verde se situează pe locul 11, înaintea cepei şi usturoiului.
Notare
Comentarii
de mmari
Se poate bea ceai verde in timpul sarcinii ?

de prantyi
pt. mmari : ceaiul verde nu e indicat in sarcina sau oricum e permis doar in cantitati mici, din cauza cofeinei pe care o contine. am mai citit pe forumuri ca ar fi si alte motive pt. care e contraindicat, dar nu am gasit nimic foarte clar pe tema asta.
oricum, cred ca cel mai bine e sa nu risti si sa nu-l bei in timpul sarcinii.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Virusul gripei A a cunoscut mutaţii, dar sporadice în opinia experţilor Se pare că noul virus gripal A/H1N1 a suferit mutaţii, în Norvegia, Italia şi în alte ţări ale lumii. Experţii nu au căzut însă de acord: în unele articole scriu că mutaţia este nesemnificativă, în altele că ea ar face virusul mai periculos. În Norvegia oamenii de ştiinţă au cules eşantioane de sânge...
Ceaiul verde poate stopa dezvoltarea cancerului de prostată O componentă din ceaiul verde poate ajuta la reducerea dezvoltării cancerului de prostată la bărbaţii care se confruntă cu risc ridicat, au descoperit oamenii de ştiinţă americani care au publicat un studiu în revista 'Cancer Prevention Research', informează financialexpress.com.
Managementul cazurilor gripei cu noua tulpină de virus A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră caz suspect de gripă o persoană care întruneşte criteriile clinice şi epidemiologice (caz ”în curs de investigare” conform definiţiei de caz UE).
Harghita: Primul caz de gripă cu virus A/H1N1 din acest an în judeţ Primul caz de gripă cu virusul A/H1N1, din acest an, din judeţul Harghita, a fost confirmat la o femeie, care este internată în prezent la Târgu Mureş.
Caraş-Severin: Plan judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat luni, în unanimitate, 'Planul judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1'.