Cele mai citite
 


Arad: În 2010 vor fi demarate lucrările la noul Spital Judeţean
joi, 7 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Arad a beneficiat, la finalul anului trecut, de fonduri importante, iar previziunile bugetare din 2010 sunt şi ele optimiste, la capitolul investiţii.
'Ne aflăm într-o perioadă de criză, în care fiecare leu trebuie investit cu atenţie, motiv pentru care prioritatea Consiliului Judeţean Arad rămâne capitolul investiţii. Dar pentru a realiza aceste investiţii este foarte important faptul că avem sprijinul Guvernului, atât pentru a continua finanţarea proiectelor existente, cât şi pentru a demara noi proiecte', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.?
Potrivit sursei citate, la finele anului 2009, judeţul Arad a beneficiat de finanţări pentru diferite proiecte: drumuri, poduri, alimentări cu apă, şcoli, spaţii verzi, baze sportive etc. La capitolul drumuri judeţene şi comunale, Aradul a primit în decembrie 10.650.186 de lei, iar pentru alimentarea cu apă 5.597.883 de lei. Prin OG 7/2006, s-au primit 2.109.000 de lei, pentru continuarea finanţării proiectelor deja începute - introducere de apă, canalizare, staţii epurare, poduri, respectiv 632.000 de lei pentru modernizarea şi construirea de baze sportive.
De asemenea, pentru derularea unor lucrări de reabilitare şi de investiţii în şcoli, Guvernul a repartizat judeţului Arad suma de 4,75 milioane de lei.
'O parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru achitarea unor lucrări executate deja, unele datând chiar din 2008, dar care nu au putut fi decontate din lipsă de bani. Nu pot să nu remarc faptul că în anul 2008 s-au făcut greşeli în privinţa investiţiilor în infrastructura din învăţământ. Atunci, pentru a mulţumi cât mai multă lume, au fost începute mai multe lucrări, chiar dacă unele din ele nu se justificau, lucru ce nu se va mai întâmpla', a precizat preşedintele CJ Arad.
Pentru amenajarea de spaţii verzi, judeţul Aradul a beneficiat de 7,5 milioane de lei, pentru 14 localităţi, în cadrul 'Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi', alte 3 milioane de lei fiind primite pentru finanţarea cheltuielilor reprezentând ajutorul social, banii fiind repartizaţi unităţilor administrativ-teritoriale.
În altă ordine de idei, preşedintele CJ Arad a făcut cunoscut faptul că în anul 2010 vor începe lucrările la noul Spital Clinic Judeţean, această importantă investiţie având filă separată în Bugetul pe 2010.
'Pentru început, în Bugetul pe 2010, este prevăzută suma de 5000 de lei, în vederea deschiderii finanţării, astfel că în primăvara acestui an vor putea fi demarate procedurile de licitaţie, investiţia prevăzută a fi finalizată în anul 2013 fiind estimată la peste 26 de milioane de lei', a precizat Nicolae Ioţcu, adăugând că tot pentru 2010 este prevăzută şi suma de 15,6 milioane de lei, sumă destinată finalizării lucrărilor la Spitalul Orăşenesc din Ineu.
Ioţcu a mai menţionat că pentru 2010 este estimată o investiţie de 16,6 milioane de lei la spitalul orăşenesc din Ineu, care ar putea fi dat în folosinţă anul acesta.
'Sunt cifre estimative, deoarece nu s-a votat încă, efectiv, bugetul, dar am încredere că aceste sume vor fi aprobate în bugetul de stat. Urmează că Ministerul Sănătăţii să declanşeze procedura de achiziţii pentru noul spital judeţean', a explicat Nicolae Ioţcu.
Noul Spital Judeţean va fi construit la ieşirea din municipiul Arad spre comuna Zădăreni, în imediata apropiere a traseului viitoarei autostrăzi Nădlac - Arad - Timişoara.
Spitalul care va avea, conform proiectului, două nivele subterane, parter şi trei nivele supraterane, va avea un număr de 462 de paturi şi va fi construit pe o suprafaţă de 64.698 metri pătraţi.
Lucrările la Spitalul orăşenesc din Ineu, care funcţionează în prezent într-o clădire cu o vechime de peste 140 de ani, au început în urmă cu cca 15 ani, finalizarea lor fiind tergiversată din lipsă de finanţare. Noul spital care este prevăzut să deservească circa 100.000 de locuitori din oraşul Ineu şi din localităţile apropiate de pe Valea Crişului Alb, va avea cinci secţii medicale, patru săli de operaţie, 100 de paturi, toate integrate în fluxuri moderne sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu: Promisiunile pe termen scurt au fost îndeplinite, cele pe 4 ani sunt demarate(interviu) La un an de la alegerile locale, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre setul de proiecte cu care s-a prezentat în faţa electoratului şi a câştigat votul a aproape 60.000 de timişoreni şi despre stadiul realizării lor. Primăria Municipiului...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...