Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 30 de persoane cu infecţii respiratorii, în spital
joi, 7 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 30 de bistriţeni şi-au petrecut ultimele zile din anul 2009, inclusiv Revelionul, pe patul de spital, în urma infecţiilor respiratorii contactate, care în unele cazuri s-au transformat în pneumonii şi gripe, potrivit datelor comunicate, miercuri, de Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (ASP BN).
În perioada 28 decembrie 2009 - 3 ianuarie 2010, aproape 730 de persoane au apelat la medicii lor de familie din cauza virozelor. Dintre aceştia, 643 au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, 17 necesitând internarea. Grupele de vârstă cele mai expuse au fost cele între 5 şi 14 ani (182 cazuri, 2 internări) şi între 1 şi 4 ani (172 cazuri, 5 internări).
De asemenea, 75 de bistriţeni au fost identificaţi cu pneumonie, dintre care 13 şi-au petrecut Revelionul în spital. Aproape jumătate din cazuri au apărut la pacienţii cu vârste între 15 şi 64 ani, cele mai multe internări, cinci, fiind la grupa de vârstă 30-64 ani.
În plus, s-au înregistrat şi zece cazuri de gripă sezonieră, dintre care şase la persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 ani, una necesitând internarea şi patru la persoane între 15 şi 29 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Număr dublu de internări din cauza bolilor respiratorii Numărul bistriţenilor care au ajuns pe patul de spital din cauza bolilor respiratorii s-a dublat în numai o săptămână, incidenţa cea mai mare a internărilor fiind în rândul celor diagnosticaţi cu gripă sezonieră, potrivit datelor comunicate miercuri de Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud...
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Galaţi: Fetiţă de şapte ani diagnosticată cu gripă sezonieră O fetiţă de şapte ani, din Galaţi, a fost diagnosticată cu gripă sezonieră, acesta fiind cel de-al nouălea caz de gripă din judeţ de la începutul sezonului rece, a declarat marţi presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.