Cele mai citite
 


Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu AH1N1 a ajuns la 104
joi, 7 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
- Numărul cazurilor de infectare cu virusul pandemic AH1N1 a ajuns, în Harghita, la 104, ultimele îmbolnăviri fiind înregistrate în zona Odorhei.
Şeful Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat că 81 dintre cazuri au fost confirmate prin analize de laborator, iar la 23 diagnosticul s-a pus întrucât pacienţii prezentau simptome de gripă nouă şi intraseră în contact cu persoane bolnave.
Cele mai multe dintre îmbolnăviri s-au înregistrat în zona Ciuc, dar cazuri au fost semnalate şi în celelalte zone ale judeţului Harghita, respectiv Odorhei, Gheorgheni şi Topliţa. De altfel, ultimele două cazuri, înregistrate miercuri, sunt din zona Odorhei.
Este vorba de două femei internate, în prezent, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Odorheiu Secuiesc, a căror stare este foarte bună.
Dr. Cornelia Miron a precizat că jumătate dintre cei care au contractat virusului s-au vindecat deja şi şi-au reluat activităţile cotidiene.
Potrivit sursei citate, în Harghita s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1 un număr de 3.651 de persoane şi nu au fost cazuri de reacţii adverse.
Oficialii din sistemul harghitean de sănătate speră că numărul celor care se vor vaccina va creşte, pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Un poliţist şi un jandarm, infectaţi cu AH1N1 Şapte noi cazuri de infectare cu virusul pandemic AH1N1 au fost confirmate, miercuri, în Harghita, printre bolnavi numărându-se şi un jandarm, un poliţist, un funcţionar public şi doi medici.
Harghita: 70 de persoane infectate cu AH1N1 Numărul persoanelor infectate cu virusul pandemic AH1N1 a ajuns, în Harghita, la 70.
Brăila: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 19 Alte două cazuri de gripă nouă au fost confirmate la nivelul judeţului Brăila, la două persoane din mediul rural, care au călătorit în străinătate, numărul persoanelor cu AH1N1 crescând astfel la 19.
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Harghita: Primul caz de gripă nouă, la Odorheiu Secuiesc O elevă din Odorheiu Secuiesc a fost diagnisticată, la sfârşitul săptămânii, cu gripă nouă, acesta fiind primul caz de infectare cu virusul pandemic înregistrat în acest municipiu.