Cele mai citite
 


Iaşi: Număr mic de vaccinări pentru virusul pandemic
joi, 7 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 2000 de persoane din judeţul Iaşi s-au vaccinat împotriva virusului pandemic A/H1N1, susţin autorităţile sanitare.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat, miercuri, că s-au vaccinat 1.975 persoane, din care 98 cadre medicale iar 266 din Poliţie şi Armată.
Restul de 1.611 sunt persoane din alte categorii cu risc, care s-au vaccinat la medicii de familie.
De asemenea, potrivit evidenţelor, în perioada 21- 27 decembrie 2009, împotriva virusului AH1N1 s-au vaccinat 1.992 persoane. Dintre acestea, 240 fac parte din personalul sanitar, 145 sunt din alte ministere şi 1.607 sunt din categoria persoanelor cu risc, care s-au vaccinat la cabinetele medicilor de familie.
Conducerea DSP Iaşi a anunţat că în ultimele 24 de ore, în judeţ nu s-au confirmat cazuri noi de gripă de tip AH1N1.
Până la sfârşitul anului trecut, în judeţul Iaşi au fost vaccinate 5.173 de persoane împotriva virusului AH1N1, dintre care 663 cadre medicale, nouă elevi, 33 de studenţi şi 166 din cadre din serviciile publice esenţiale, respectiv din Poliţie şi Armată.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, restul de 4.302 au fost persoane din alte categorii cu risc, cu boli cronice, care s-au vaccinat la medicii de familie.
'Niciuna dintre persoanele care au fost vaccinate nu a avut reacţii adverse, toate lumea având o evoluţie favorabilă', a precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.
În judeţul Iaşi Ministerul Sănătăţii a distribuit 78.000 de doze de vaccin pandemic de tip 'Cantgrip'. Vaccinul pandemic 'Cantgrip' este făcut după aceeaşi tehnologie ca şi vaccinul împotriva gripei sezoniere. În consecinţă, reacţiile adverse sunt la fel: reacţii locale, dureri locale şi posibile dureri de cap, astenie sau stări subfebrile (de scurtă durată). Vaccinul împotriva virusului gripei noi nu se găseşte, deocamdată, în farmaciile cu circuit deschis.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Aproape 30.000 de vaccinuri administrate de teama gripei pandemice Aproape 30.000 de persoane s-au imunizat până acum faţă de gripa A/H1N1, cele mai multe vaccinându-se în cursul săptămânii trecute, potrivit autorităţile sanitare locale.
Iaşi: Peste 70.000 de vaccinuri A/H1N1 au fost administrate Peste 70.000 de persoane din judeţul Iaşi au fost deja imunizate împotriva noului virus gripal, susţin autorităţile sanitare locale.
Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: Peste 6.800 de vaccinuri hexavalente vor fi administrate nou-născuţilor Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au declarat, miercuri, că în cursul acestei zile vor fi primite aproximativ 7.000 de doze de vaccin hexavalent, urmând ca în perioada imediat următoare medicii de familie să le administreze.
Iaşi: Vaccinul pentru virusul pandemic, sub semnul îndoielii Reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene susţin că aproape 80.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică vor fi aduse joi noaptea la Iaşi, în timp ce cadrele medicale sau chiar elevii refuză să se supună unor astfel de imunizări.